OVI DELOVI BEOGRADA UOPŠTE NEMAJU KANALIZACIJU! Njima prete poplave
Ilustracija / elovi grada širom prestonice imaju problem sa kanalizacijom, Foto: KURIR

beograđani muku muče ovih dana

OVI DELOVI BEOGRADA UOPŠTE NEMAJU KANALIZACIJU! Njima prete poplave

Delovi grada širom prestonice imaju sličnu vrstu problem

Objavljeno:

Stanovnici beogradskog naselja Borča prethodnih dana osetili su na svojoj koži nepredvidivost prirode koja je za tili čas poplavila njihove domove, prvenstveno zbog neizgrađene kanalizacije.

Ipak, ovo nije jedini deo Beograda koji muči muku sa kanalizacijom. Delovi grada širom prestonice imaju sličnu vrstu problema, što za medije potvrđuju iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, pišu mediji.

- Bez planski izgrađene kanalizacije su naselja na levoj obali Dunava (osim centralnih delova naselja Borče i Kotež), desnoj obali Save: Ostružnica, Velika Moštanica, polovina teritorije naselja Sremčica, Rušanj, manji deo naselja Železnik, Pećani i Umka, kao i u manjim delovima opština Zemun, Surčin, Zvezdara, Voždovac, Rakovica i Barajevo - objašnjavaju oni.

Podsetimo, pre nekoliko dana, na levoj obali Dunava pala su 104 litra kiše u roku od 45 minuta. Voda je prouzrokovala poplave od kojih se stanovnici naselja Borča, Ovča i Kotež i dalje oporavljaju.

Nakon velikog nevremena, najavljeno je da će ovaj deo Beograda uskoro dobiti kanalizaciju.

Iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija rekli su za medije da naselja Kotež i Borča nemaju rešenu kanalizaciju pa su tamo problemi inače prisutni, a u ovakvim situacijama eskaliraju. Dodatni problem pravi veliki broj septičkih jama iz kojih se izlila ogromna količina vode.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.