PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BORČI, OVČI, KRNJAČI, KOTEŽU I PADINSKOJ:  Ugroženi životi i zdravlje ljudi
Vanredna situacija proglašena je u naseljima Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela, zbog elementarne nepogode, Foto: Printscreen Youtube

alarm

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BORČI, OVČI, KRNJAČI, KOTEŽU I PADINSKOJ: Ugroženi životi i zdravlje ljudi

Vanredna situacija proglašena je u naseljima Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela

Objavljeno: 19:22h

Predsednik GO Palilula doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije te opštine, na predlog Štaba za vanredne situacije, piše u saopštenju na zvaničnom sajtu GO Palilula, piše "Blic".

Vanredna situacija proglašena je u naseljima Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela, zbog elementarne nepogode - poplave i obimnih padavina koje su počele 23. juna, čime su ugroženi životi i zdravlje ljudi i životna sredina, prouzrokovana šteta na objektima za stanovanje i privredu, poljoprivrednom zemljištu, putnoj infrastrukturi", stoji u obrazloženju.

Saopštenje predsednika opštine Palilula
Saopštenje predsednika opštine Palilula foto: GO Palilula/printscreen

Da je proglašena vanredna situacija na delu teritorije leve obale Dunava, odnosno opštine Palilula, potvrdio je za "Blic" i Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i kordinaciju odnosa sa građanima.

Vanredna situacija se, inače, uvodi ako se proceni da se rizici ili posledice vanrednih događaja ili drugih opasnosti ne mogu sprečiti redovnim delovanjem službi.

Podsetimo, tokom današnjeg dana svim žiteljima Borče i Koteža je sugerisano da vodu sa česme, makar bila i iz gradskog vodovoda, a posebno ne sa bunara, ne koriste za piće i spremanje jela.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.