OPŠTI HAOS U BEOGRADU, VRTIĆI POPLAVLJENI, KANALIZACIJA IZLIVENA: Strašne posledice OLUJE DECENIJE!
Užasan prizor nakon poplava, Foto: Espreso.co.rs/Kurir.rs

haos nakon padavina

OPŠTI HAOS U BEOGRADU, VRTIĆI POPLAVLJENI, KANALIZACIJA IZLIVENA: Strašne posledice OLUJE DECENIJE!

Mnogi vrtići su zatvoreni jer su poplavljeni, a tramvaji ne idu do Novog Beograda

Objavljeno: 08:01h

Beograd se još oporavlja od velikog potopa koji je sinoć zadesio prestonicu, a najteža situacija je na levoj obali Dunava, pre svega jer u ovom delu grada kanalizacija postoji na svega 15 odsto teritorije.

Mnogi vrtići su zatvoreni jer su poplavljeni, a tramvaji ne idu do Novog Beograda.

- Na levoj obali Dunava je za oko 45 minuta palo 100 litara vode po litru kvadratnom što su jednomesečne padavine, a za poslednja tri dana ovde je palo skoro 170 litara vode po metru kvadratnom. Kolika je to količina padavina vidi se kada se uporedi sa poplavama u Obrenovcu 2014. godine kada je palo 185 litara - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da u ovom trenutku crpne stanice rade, na terenu su ekipe „Beogradvode” kao i mehanizacija Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

– Kada se završi sa ispumpavanjem vode nastupiće Zavod za javno zdravlje i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju koji će ispitati u kakvom se stanju nalazi zemljište s obzirom da su se izlile mnoge septičke jame – rekao je Vesić.

On je sinoć obelodanio da je poplavljeno 20 obdaništa, kao i da je više od 6.000 domaćinstava bilo bez struje. Mališani iz ovih obdaništa će danas biti raspoređeni u druge vrtiće se objekti ne saniraju.

Kako je Vesić istakao, u čitavom Beogradu voda se polako povlači, a problema ima u Zemunu i Novom Beogradu.

– Na terenu je 27 ekipa JKP „Gradska čistoća” i preko 40 vozila koja peru ulice koje su bile poplavljene, kao i 24 ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” sa 13 velikih vozila koja otčepljuju kanalizaciju. Pored toga na terenu je i 20 ekipa JKP „Zelelenilo-Beograd” – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Mnoge saobraćajnice sinoć su bile poplavljene, pa čak i delovi auto-puta. Voda se, jutros, povukla sa većine ulica, mada ima i onih na kojima su vidljive bare, pa čak i manji potoci. Saobraćaj se, uglavnom odvija normalno.

- Izmenjene su samo trase tramvajskih linija od Bloka 45. Tramvaji voze do Gospodarske mehane, dok od Bloka 45 do centra ide autobuska linija 7A - rekli su za “Blic” iz Dispečerskog centra GSP “Beograd”.

U mnogim delovima Beograda ovog jutra i dalje pada kiša, a slična situacija očekuje se i u narednim satima.

- U pojedinim delovima Beograda slaba kiša - stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.