ODLIČNA VEST ZA SRBE! Poznato je kad ćemo tačno DOBITI METRO!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

konačno

ODLIČNA VEST ZA SRBE! Poznato je kad ćemo tačno DOBITI METRO!

Ideja o izgradnji metroa postoji još od 1981. godine i da je sadašnja vlast jedina od tada koja će uspeti u tome

Objavljeno:

Beograd će za godinu i po početi da gradi metro i to je najvažnija činjenica za građane.

Ovo je izjavio danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetio je da ideja o izgradnji metroa postoji još od 1981. godine i da je sadašnja vlast jedina od tada koja će uspeti u tome.

Vesić kaže da je svaka prošla vlast obećavala metro, ali da ništa nije urađeno.On je rekao da je "najviše laži o izgradnji metroa iznosio Dragan Đilas". On objašnjava da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas protivi izgradnji metroa samo zato što za vreme svoje vlasti nije uspeo da ispuni obećanja.

"Đilas je na juče održanoj konferenciji rekao da će metro biti duplo skupjli nego što je on za vreme svoje vlasti planirao da bude", rekao je Vesić. Navodi da sve što sadašnja vlast postigla i uradila i što planira da uradi je "merilo nesposobnosti prošle vlasti".

On objašnjava da je 2012. Đilas potpisao ugovor sa francuskom vladom kako bi francuska vlada donirala idejni projekat za metro i studiju izvodljivosti.

- Sve što smo mi uradili u pripremi izgradnje metroa, uradili smo na osnovu ugovora koji je tada potpisan - kaže Vesić.

Po idejnom projektu koji je urađen 2012. godine, linija metroa trebala je da bude duga 15 kilometara, od čega je osam trebalo da bude pod zemljom, a sedam nad zemljom i na toj liniji je planirano da bude 25 stanica.

- Mi govorimo o teškom, pravom metrou koju je projektovala ista kompanija. Linija ovog metroa biće duga 40,5 km, od čega prva linija će imati 21,3 km i 43 stanice, od čega će 40 stanica biti pod zemljom - rekao je Vesić.

Želja opozicije i Dragana Đilasa jeste da, kako kaže Vesić, ni za vreme ove vlasti se ne napravi metro, samo zato što to oni nisu uspeli da ostvare.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.