SRPSKI PROFESOR ŠTRAJKUJE GLAĐU: Na trotoaru čeka povratak u školu, UČENICI OGORČENI (VIDEO)
Profesor Zoran Buljugić profesor ruskog jezika u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji, Foto: Printscreen

Šta se krije iza ovog problema?

SRPSKI PROFESOR ŠTRAJKUJE GLAĐU: Na trotoaru čeka povratak u školu, UČENICI OGORČENI (VIDEO)

Da je profesionalan u svom poslu mogu da potvrde svi bivši i sadašnji njegovi učenici

Objavljeno:

Profesor Dvanaeste beogradske gimnazije Zoran Buljugić dobio je otkaz U školi u novembru prošle godine nakon sukoba sa bivšom direktorkom Svetlanom Miljenović. Ona je zahtevala vanredni pregled da li je sposoban za rad sa decom koji je odbačen na njegovu žalbu, ali škola opstruira njegov povratak na posao. Zbog toga je profesor Zoran Buljugić svakodnevno u štrajku glađu na ulazu u dvorište škole u ulici Vojvoda Stepa.

Šta se krije iza ovog problema?

Profesor Zoran Buljugić je tvrdih nacionalističkih, rusofilskih, pomalo i kontroverznih, političkih gledišta, ali to nije važno ukoliko svoj posao profesora ruskog jezika obavlja profesionalno. Da je profesionalan u svom poslu mogu da potvrde svi bivši i sadašnji njegovi učenici. Da nikada nije imao problema sa đacima i njihovim roditeljima potvrdila je medijima i sadašnja zamenica direktora Gordana Pavlović, kao i za proveru sposobnosti rada sa decom nadležni psihijatar. Profesor Buljugić je preveo mnoštvo knjiga sa ruskog jezika.

Preko 15 godina koliko radi u gimnaziji profesor Buljugić je bio žrtva svakodnevnog maltretiranja i opstruiranja u radu od strane bivše direktorke Svetlane Miljenović i grupe okupljene oko nje. Svetlana Miljenović je na mesto direktora došla kao kadar Demokratske stranke i poznata je po tome kako svoju institucionalnu moć i poziciju na kojoj je koristi da se suptilno, svakodnevno, obračunava sa nastavnim kadrom koji nema njena ideološka ili politička gledišta. Jedina greška profesora Buljugića je bila burna „digitalna“ reakcija u trenutku kada je situacija izmakla kontroli. Ipak, postoji li neko ko prati maltretiranje nastavnog kadra putem moći koju donosi pozicija direktora ili neka druga?

Kominternovski princip proleterske revolucije je podrazumevao da najbolji komunisti koji su se najoštrije borili protiv „srpskog nacionalizma“ kao nagradu za svoju borbu dobiju preselenje i posao u Beogradu. Tako se desilo da smo u poslednjih 70 godina došli do toga da društvene, kulturne, političke i druge institucije u Beogradu drži anacionalna „elita“ komunističkih temelja, koja je sklopila savez između svoje komunističke matrice i zapadnog interesa da se kominternovski princip „izjednačavanja“ naroda na Balkanu i „Srbi kao remetilački“ faktor dovedu do kraja. To je dovelo do toga da oni već 70 godina koriste moć institucija da se bore protiv svih nacionalno svesnih ljudi.

U prethodnom periodu još jedna žrtva ove institucionalne represije neokomunista bio je veliki profesor Darko Tanasković koji nije izabran za profesora emeritusa. Oni se zovu drugosrbijanci ili deca komunista koja su dovela do toga da mnogi za Beograd kažu da je antisrpski grad i koriste institucionalnu moć da se obračunavaju sa onima koje vide kao ljude koji zastupaju nacionalni element.

Profesor Zoran Buljugić je još jedan čovek sa izraženom nacionalnom svešću koji je žrtva institucionalne represije „dece komunista“. Borba sa anacionalnom komunističkom „elitom“, decom komunista, počinje u institucijama. Profesor Zoran Buljugić trenutno tu borbu vodi štrajkom glađu. Podržite ga da se vrati na posao!

Bivši učenici profesora Buljugića

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.