DIVLJE SVINJE USPAVLJUJEMO: Veterina Beograd otkrila šta im POSLE TOGA RADE
Divlje svinje / Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

HUMANO

DIVLJE SVINJE USPAVLJUJEMO: Veterina Beograd otkrila šta im POSLE TOGA RADE

Direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić objasnio je da se prilikom hvatanja ovih životinja koriste lažni meci kako bi se divlje svinje uplašile i kako bi na taj način lakše bile uhvaćene

Objavljeno: 11.06.2019. 11:59h

Divlje svinje već sedam dana šetaju ulicama Beograda, zbog čega su mnogi građani u strahu. Ekipe "Veterine Beograd" izašle su na teren i počele akciju uspavljivanja zalutalih životinja i njihovog vraćanja u prirodno stanište.

- Treba da opadne nivo Dunava da bi se ove životinje same vratile. Dok se to ne desi, potrebno je uspavati ih i vratiti ih. Ovo je dosta teško pošto se one brzo kreću i uglavnom noću. To sme da obavlja samo "Veterina Beograd", a lovačka udruženja rade samo osmatranje i prijavljivanje - kažu za Kurir u lovačkom udruženju "Zemun".

Direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić objasnio je da se prilikom hvatanja ovih životinja koriste lažni meci kako bi se divlje svinje uplašile i kako bi na taj način lakše bile uhvaćene.

- Nakon lažnih metaka koriste se puške za uspavljivanje, samo tako mogu da se savladaju ove životinje, a da niko ne bude povređen. Niko na drugačiji način ne sme da priđe tu gde se one nalaze, i to je metod koji je korišćen ovih dana - poručuju lovci.

Iz "Veterine Beograd" potvrđuju da je dosad uhvaćeno i uspavano desetak divljih svinja, uglavnom mladih, dok se ostatak rastrčao po ostatku prestonice, ali akcija i dalje traje.

Građani koji primete divlje svinje trebalo bi to odmah da prijave "Veterini Beograd" na broj 011/276-4366, koja je zadužena za transport uhvaćenih jedinki do Bojčinske šume, gde je prirodno stanište ovih životinja.

BONUS VIDEO:

SAD GA IMA, SAD GA NEMA! Ovaj čovek samog sebe zakopava u rupi u šumi! Neverovatno je kako u trenutku za sve prolaznike postaje nevidljiv (VIDEO)

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media