ODRAŠE NAS DO GOLE KOŽE! Srbi u kaznama za OVAJ prekršaj nakrcali 3 miliona u kaznama ZA POLA DANA
Parking / Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

ogromna svota novca

ODRAŠE NAS DO GOLE KOŽE! Srbi u kaznama za OVAJ prekršaj nakrcali 3 miliona u kaznama ZA POLA DANA

Prvog dana primene nove odluke, zbog nepropisnog parkiranja kažnjeno 117 vozača. Povećanje kazni način da se napuni gradska kasa. Kazna od 25.000 dinara skoro je trećina prosečne zarade u prestonici

Objavljeno:

Od kada je u ponedeljak stupila na snagu izmena Odluke o komunalnom redu, kojom su kazne za nepropisno parkiranje, kretanje i zadržavanje vozila na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama povećane na 25.000, Komunalna policija je samo do 15.00 napisala 117 kazni za nepropisno parkiranje!

To znači da je Grad za jedno prepodne kazneći vozače zaradio 2,9 miliona dinara!

Novom odlukom, ukoliko je vozilo parkirano u zoni trga ili pjacete vozač će platiti kaznu u iznosu od 25.000 dinara, dok je kazna 5.000 dinara ako je vozilo parkirano na zelenoj površini u okolini stambenih zgrada. Da mnogi Beograđani nisu upoznati sa pooštrenim kaznama, dokaz je broj prekršajnih naloga koje su "komunalci" napisali u ponedeljak.

- Svi vlasnici nepropisno parkiranih vozila na javnim površinama, za koje su, najnovijim izmenama Odluke o komunalnom redu, propisane veće novčane kazne, biće sankcionisani u skladu sa novim propisima. Radimo 24 časa svakog dana postupajući po službenoj dužnosti, ali i po prijavama građana, kako bi oni koji narušavaju komunalni red bili sankcionisani - odgovorili su na pitanja "Novosti" u Sekretarijatu za poslove komunalne policije

Čini se da je povećanje kazni za parkiranje čak pet puta dobar način da se napuni gradska kasa. Sankcija od 25.000 dinara skoro je trećina prosečne martovske zarade stanovnika Beograda koja je iznosila 68.015 neto (u Sopotu 44.716). Da li će ovako visoke kazne rešiti problem parkiranja u Beogradu, pokazaće vreme.

NISMO BAHATI, NEMAMO DRUGU OPCIJU

Umesto da prvo izgrade parkinge ili prestanu da izdaju građevinske dozvole za višespratnice ukoliko nemaju podzemne garaže, pa tek onda da uslovljavaju sugrađane da se ne parkiraju po zelenim površinama, oni sve rade obrnuto - kaže Branislav K. - Kod mene u Medakoviću 2 nema gde šibica da padne. Izgradilo se dosta novih zgrada, pa smo svi prinuđeni da se parkiramo na ulici, trotoaru. Ovo nije pitanje bahatosti, već nepostojanja druge opcije.

BONUS VIDEO:

BILA JE RADOZNALA I PALI SU OBOJE U VODU! A tako im je uzbudljivo bilo letenje, dok se nisu bućnuli (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.