SUTRA ĆE OVAJ DEO GRADA BITI U TOTALNOJ BLOKADI! Spasovdanska litija zatvara ulice za saobraćaj
Spasovdan, Foto: Beta

SPASOVDAN

SUTRA ĆE OVAJ DEO GRADA BITI U TOTALNOJ BLOKADI! Spasovdanska litija zatvara ulice za saobraćaj

Za vreme kretanja litije saobraćaj u gradu biti redukovan

Objavljeno:

Gradska slava Spasovdan će i ove godine biti obeležena 6. juna liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi, posle koje će svečana litija krenuti ulicama Beograda preko Terazija do Saborne crkve. Zbog toga će određene ulice biti zatvorene za vozila, prenose beogradski mediji.

Okupljanje učesnika litije počeće u devet sati u Ulici admirala Geprata, odakle će posle liturgije u Vaznesenjskoj crkvi, povorka u 11.30 krenuti u šetnju ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana do Terazija, gde će biti održana molitva.

Molitva će biti održana i u Sabornoj crkvi do koje će povorka stići ulicama kneza Mihaila, Pariskom i ulicom Sime Markovića, a potom će Brankovom i ulicom Kraljice Natalije krenuti nazad do Vaznesenjske Crkve

- Na taj način ćemo još jednom pokazati naše zajedništvo i očuvanje naše tradicije. Ako želimo blagostanje i napredak u porodici, svi vrlo pažljivo spremamo slavu i radujemo se, tako i slava grada ima značaj ako želimo boljitak i napredak našem Beogradu - rekao je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, koji je domaćin slave.

On je pozvao građane da uzmu učešća u litiji jer je ona deo naše istorije i tradicije, i istakao da nije važna toliko masovnost učešća koliko iskrenost ljudi koji žele dobrobit i jedinstvo.

Radojičić je podsetio da se gradska slava Spasovdan slavi od 1403. godine, kada je despot Stefan Lazarević proglasio Beograd prestonicom, te ukazao da je od tada bilo više prekida u njenom praznovanju.

On je precizirao da će za vreme kretanja litije saobraćaj u gradu biti redukovan i zato moli građane za strpeljenje, ali i poziva sve koji mogu da učestvuju u litiji.

BONUS VIDEO:

OVO JE DOKAZ KOLIKO SU IGIRCE KATASTROFALNE PO NAŠU DECU! Dobro ćete se zamisliti kada budete videli ovaj prilog (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.