NAJRIZIČNIJE JE NA OVOJ TAČKI! Ima li opasnosti od poplava u Beogradu?
Ilustracija, Srbiju je zahvatio talas poplava, Foto: Kurir.rs / Z.Š.

za sada stanje stabilno

NAJRIZIČNIJE JE NA OVOJ TAČKI! Ima li opasnosti od poplava u Beogradu?

Gradski sekretar za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš rekao je da se sutra očekuje vrh poplavnog talasa i da će se kod Kule Nebojša sprovoditi vanredna odbrana od poplava 

Objavljeno: 05.06.2019. 09:17h

Situacija u Beogradu je stabilna i, na osnovu trenutnih podataka, nema opasnosti od izlivanja Save i Dunava, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je, ipak, za TV Prva istakao da se, prema meteorološkim prognozama, očekuju nove padavine i upozorio na manje rizike kod Nebojšine kule, gde je na snazi vanredna odbrana od poplava.

- Tu će biti preduzete dodatne mere obezbeđenja, ali bez obzira na to, očekujemo da neće biti većih izlivanja i većih problema - rekao je Radojičić i podsetio da je Štab za vanredne situacije preduzeo je dodatne i vanredne mere obezbeđivanja od poplava i izlivanja reka u Srbiji.

Gradski sekretar za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš rekao je da se sutra očekuje vrh poplavnog talasa i da će se kod Kule Nebojša sprovoditi vanredna odbrana od poplava, što je, navodi, uobičajena situacija svake godine i nekada traje i duže od mesec dana.

On je rekao da će u popodnevnim satima biti zatvorena vodena rampa kod Kule Nebojša.

Kako kaže, očekuje se da kota na Savi pređe i 520, a na Dunavu 555 do 560.

- Ne očekujemo veće posledice - rekao je Glavaš.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media