OTKRILI SMO TAJNU MISTERIOZNIH BEOGRADSKIH BILBORDA: Teško ćete pogoditi ko STOJI IZA NJIH
Gledamo ih svaki dan..., Foto: Fejsbuk

raskrinkavanje

OTKRILI SMO TAJNU MISTERIOZNIH BEOGRADSKIH BILBORDA: Teško ćete pogoditi ko STOJI IZA NJIH

Cilj akcije je da se proslava gradske slave i značajnih datuma za prestonicu podigne na viši nivo

Objavljeno:

Povodom gradske slave Spasovdana i praznika Vidovdana, sugrađani i gosti prestonice će u narednih mesec dana imati priliku da na 127 bilborda vide slike posvećene važnim događajima u našoj istoriji.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavljajući u Starom dvoru projekat "Slava Beogradu, slava Srbiji". Takođe, oko 205.000 korisnika koji primaju račune preko "Infostana", dobiće tokom ovog meseca razglednicu sa slikom "Krunisanje Stefana Prvovenčanog" povodom slave Beograda.

Vesić je istakao da je cilj akcije da se proslava gradske slave i značajnih datuma za prestonicu podigne na viši nivo, te da se stariji građani podsete, a da mlađi nauče nešto iz srpske srednjovekovne istorije.

- Na 127 bilborda širom grada biće slike našeg akademskog umetnika Nebojše Đuranovića, koji je potpuno besplatno Gradu ustupio slike i podržao našu ideju - rekao je Vesić. - Posteri će se nalaziti na autobuskim stajalištima i bilbordima, sadržaće nazive događaja na srpskom i engleskom jeziku, tako da će stranci moći da se malo bolje upoznaju sa tim našim delom istorije.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, pomenuta akcija je jedinstvena, jer ne košta nijedan dinar.

- Slike nam je ustupio slikar Nebojša Đuranović, koji je fotografisao, a kompanija za bilborde je sama štampala i besplatno ih postavila. To pokazuje da kad se urade prave stvari, ljudi su spremni da učestvuju u tome - rekao je Vesić.

SPOMENIK

SLAVA grada koji je prvi put postao srpska prestonica 1403. godine, jedna je od naših najdužih tradicija.

- Nastavićemo da budimo nacionalnu svest kod naših građana, podigli smo spomenik caru Nikolaju Drugom, spomenik velikom županu Stefanu Nemanji je na izradi u Rusiji, a pored toga, postoji i inicijativa za podizanje spomenika despotu Stefanu Lazareviću, koji će se nalaziti na uglu Bulevara despota Srefana i Palmotićeve ulice - rekao je Vesić.

BONUS VIDEO:

Potop u Šeovcu (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.