Izbori nam stižu, pršte obećanja: Najavljena pasarela od Kalemegdana do Beton hale (FOTO)

Prvi vesnici glasanja

Izbori nam stižu, pršte obećanja: Najavljena pasarela od Kalemegdana do Beton hale (FOTO)

Da se približava glasanje govori i to što su počela obećanja spektakularnih projekata. Tako je grad Beograd najavio "pešačku pasarelu sa umetničkom kompozicijom", koja će spojiti Kalemegdan i Savsko pristanište, a čija će izgradnja koštati oko milion evra
Objavljeno:

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda najavila je da će raspisati tender za izvođača radova pasarele u maju, da će gradnja krenuti u junu, a prema planu, završetak se očekuje do kraja ove godine. Svakim danom sve manja: Ko to skraćuje kulu Beograda na vodi? - Pre tri dana Grad Beograd sklopio je ugovor sa CIP-om, koji nam je donirao projekat pešačke pasarele. Sa usvajanjem Plana generalne regulacije, stekli su se uslovi da u narednih mesec dana dobijemo i lokacijske uslove kako bi se raspisao tender za izvođača radova - rekao je Milutin Folić, glavni gradski urbanista.

Beoinfo
Pasarela se sastoji iz tri dela. Mosta koji povezuje Kalemegdan i parking na "Beton hali", vijugave rampe za silazak na Savsko šetalište i skulpture u kojoj se nalazi lift. - Reč je o objektu koji je umetničko delo, a ujedno i izuzetno koristan most koji povezuje važne pešačke koridore - naglasio je glavni urbanista, koji je uveren da će pasarela već od sledeće godine postati jedna od atrakcija prestonice i nezaobilazno mesto za turiste.
Beoinfo
Projekat britanskog vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, obogatio je tim inženjera CIP-a i arhitekta Branislav Mitrović. U odnosu na prvobitnu zamisao, drugačija je veza pasarele i parkinga kod "Beton hale". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.