BEOGRAD 2021. DOBIJA NAJVIŠU ZGRADU U SRBIJI: Biće visoka oko 155 METARA i nalaziće se na ovoj lokaciji
Primat u prestonici Kula „Vest 65“ će zadržati sve dok u okviru Beograda na vodi ne bude izgrađena „Kula Beograd“, Foto: BEOBUILD / PRIVATNA ARHIVA

investicija

BEOGRAD 2021. DOBIJA NAJVIŠU ZGRADU U SRBIJI: Biće visoka oko 155 METARA i nalaziće se na ovoj lokaciji

Narednih godina biće završena i još dva druga nebodera – „Skajlajn“ na prostoru nekadašnjeg MUP-a u Ulici kneza Miloša

Objavljeno:

Sa svojih skoro 205 metara Avalski toranj je najveća građevina u Beogradu.

Međutim, kada su u pitanju same zgrade, onda prvo mesto zauzima Geneks kula (Zapadna kapija Beograda) sa 118 metara (sa antenom čak 135), ispred Ušća (104 metra), "Beograđanke" (100 metara)…

Ipak, ova lista pretrpeće velike promene narednih godina, a ako se ostvare najave investitora, najviša zgrada u prestonici 2021. trebalo bi takođe da se nalazi na Novom Beogradu, ali malo dalje od „Geneksa“, u Bloku 65.

Tamo je već počela gradnja druge faze projekta „Vest 65“ koja obuhvata i kulu visine 155,3 metara, u kojoj će se nalaziti čak 294 stana, sa sve spa centrom i privatnim bioskopom.

Primat u prestonici Kula „Vest 65“ će zadržati sve dok u okviru Beograda na vodi ne bude izgrađena „Kula Beograd“ sa svojih 168 metara (prvobitno je bilo planirano da ode čak 220 metara u visinu). Kamen temeljac je postavljen, ugovori potpisani i samo se čeka da i ova građevina krene „ka nebu“.

Narednih godina biće završena i još dva druga nebodera – „Skajlajn“ na prostoru nekadašnjeg MUP-a u Ulici kneza Miloša, visine skoro 130 metara i kula „Ušće 2“ ili svojevrsna bliznakinja sa 100 i kusur metara.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.