U BEOGRADU 9 STEPENI, A RADIJATORI HLADNI: Zašto nema GREJANJA?!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

IZNEVERILI

U BEOGRADU 9 STEPENI, A RADIJATORI HLADNI: Zašto nema GREJANJA?!

Kako je istakao gradonačelnik, grejanje je trebalo da se pušta u zavisnosti od prognoze meteorologa i najavljene srednje dnevne temperature

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić najavio je prošle nedelje da će "grejanja u maju biti sve dok prognozirana srednja dnevna temperatura od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Beogradu bude 12 stepeni i niža". Međutim, danas, iako su ispunjeni svi uslovi, Beograđane su ujutro dočekali hladni radijatori!

Izgleda da je sve ostalo na rečima, sudeći po statusu jedne od profesorki na društvenoj mreži Tviter.

foto: Beta / Miloš Miškov

- Imam puno odeljenje devojaka koje su se smrzle i pokisle jer su pola puta do škole morale pešaka, zbog kiše i kolapsa u saobraćaju. A da se ugreju i osuše ne mogu jer grejanja nema - stoji na njenom profilu.

Kako je istakao gradonačelnik, grejanje je trebalo da se pušta u zavisnosti od prognoze meteorologa i najavljene srednje dnevne temperature. Odnosno u danima kada je prognoza ispod 12 stepeni.

Srednja dnevna temperatura se računa po formuli T u 7.00 + T u 14.00 + 2xT u 21.00 i onda sve to podeljeno sa četiri. A kako je jutros bilo svega devet stepeni, a maksimalna dnevna prema prognozi RHMZ-a iznosiće 12, jasno je da neće biti pređena gornja granica od 12 stepeni.

Zašto grejanje nije pušteno ovog jutra, nismo uspeli da doznamo od JKP "Beogradske elektrane", pošto je iz ovog preduzeća izostao odgovor na ovo pitanje.

Hladni talas do petka

U prestonici i celoj Srbiji obilne padavine, praćene niskim temperaturama trajaće sve do petka, kada se očekuje postepeno razvedravanje i povećanje temperature. Srednja dnevna temperatura i sutra će biti sigurno ispod 12 stepeni.

Bonus video

IZVUKLI IH IZ VOZILA, PA OBORILI NA TRAVU: Pogledajte hapšenje četvorice teških beogradskih razbojnika! Pustošili menjačnice i prodavnice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.