NA SLAVIJI RACIJA, ALI ZBOG PEŠAČKOG PRELAZA! Osmorica policajaca kažnjavaju one koji OVDE prelaze ulicu! (FOTO)
Trg Slavija, Foto: Espreso.co.rs

kazne pljušte

NA SLAVIJI RACIJA, ALI ZBOG PEŠAČKOG PRELAZA! Osmorica policajaca kažnjavaju one koji OVDE prelaze ulicu! (FOTO)

Na društvenim mrežama povela se rasprava o tome, da li policija treba da kažnjava građane koji prelaze ulicu van pešačkog prelaza ili ne

Objavljeno:

Informacija da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kažnjavaju sve koji na Trgu Slavija prelaze ulicu van pešačkog prelaza, izazvala je burne reakcije građana, koji su se svrstali u dva tabora.

S jedne strane su oni koji smatraju da policija samo radi svoj posao, te da je kažnjavanje pešaka koji svesno ugrožavaju svoju bezbednost, ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, na mestu. S druge strane su oni koji navode da je nakon rekonstrukcije Trga Slavija "sve izmenjeno", i da se ljudi sa novinama još uvek ne snalaze.

Naime, na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi da policija zaustavlja građane, a podeljena je i fotografija kazne koju je jedan sugrađanin dobio zato što je prešao ulicu van pešačkog prelaza.

Korisnik koji je pomenute informacije plasirao u javnost i podelio fotografije, napisao je da je osmoro policajaca kažnjavalo građane na Slaviji koji su prelazili ulicu metar dalje od pešačkog prelaza.

Taj korisnik je još napisao i da je ovo kažnjavanje "još jedna pozivnica za bunt".

Međutim, mnogi se sa izrečenim nisu složili. Kako navode, postupak policije je potpuno ispravan, te se pitaju - zašto je čudno kažnjavati nekog ko ne poštuje saobraćajne propise?

Takođe, mnogi su mišljenja da bi pojedini komentarisali da policija ne radi svoj posao i da dovodi živote građana u opasnost, kada ne bi kažnjavala one koji prelaze ulicu van pešačkog prelaza.

Drugi smatraju da bi policija osim kažnjavanja, za ovaj prekršaj trebala i da hapsi građane.

I u ovom slučaju mnogi su pomenuli prošlu i sadašnju vlast, ali zaključak koji se izvodi je samo jedan - ko god bio na vlasti, zakon je u celom svetu isti, pa i u Srbiji.

Podsetimo, prema bezbednosti u saobraćaju, na putu sa pešačkim prelazom ili posebno izgrađenim prelazom, odnosno prolazom za pešake, pešak je dužan da se pri prelaženju puta kreće tim prelazom, odnosno prolazom, ako oni nisu od njega udaljeni više od 100 metara.

Ako je pešački prelaz udaljeniji više od 100 metara od mesta gde pešak namerava da pređe preko kolovoza, pešak sme na tom mestu da pređe ali pažljivo, tako da ne ometa saobraćaj vozila i najkraćim putem.

BONUS VIDEO: KAŽU MI DA SAM ŠIPTAR I DA MORAM DA SE SELIM: Mon Gjuraj, pekar iz Borče otvorio dušu za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.