Krilati beli anđeli koje i vi možete da imate: Prelaze 300 kilometara i na kraju se uvek vrate! (FOTO)

i u dobru i u zlu

Krilati beli anđeli koje i vi možete da imate: Prelaze 300 kilometara i na kraju se uvek vrate! (FOTO)

Golubovi pismonoše koje gaji Zoran Vukašinović usrećuju mladence širom Srbije

Objavljeno: 16:16h

Golub beli, sreću deli! Simbol su mira, mudrosti, ljubavi i razumevanja. Imajući sve to u vidu, nije ni čudo što je Zoran Vukašinović počeo da gaji baš te ptice. Na krovu svoje zgrade, u beogradskom naselju Mirijevo, ima golubarnik sa 50 pismonoša. Uz njih provodi i najviše slobodnog vremena. Strastvena ljubav između njega i pernatih ljubimaca rodila se još u detinjstvu.

Petar Lazović

- Do 1999 godine imao sam pauzu, kada sam od prijatelja dobio nekoliko kvalitetnih primeraka koje sam treningom i ishranom naučio da se vraćaju i sa velikih razdaljina - objašnjava Vukašinović Kao i svi ljubitelji, Zoran je počeo sa gajenjem srpskih visokoletača, a poslednjih sedam godina, ponosni je vlasnik prelepih belih pismonoša. Ono po čemu su svi znaju pismonoše jeste što se vraćaju svom golubaru čak i sa mesta na kojima nikada nisu bili. Zoranovi golubovi pređu i do 300 kilometara, a ipak dolete nazad u svoje gnezdo! Do sada ih je puštao iz Smedereva, Kragujevca, Niša... Naravno, postoji mogućnost da se ne vrate jer grabljivice predstavljaju stalnu opasnost. Kad već ima takve ljubimce, Zoran je odlučio da spoji lepo i korisno. Da mu zadovoljstvo donese i zaradu.

Facebook/Zoran Vukašinović

- Nakon pretrage po internetu došao sam na ideju da iznajmljujem golubove na venčanjima. Prizor koji je nesvakidašnji u Srbiji. Interesovanje je na zavidnom nivou, a cena simbolična - navodi Zoran. Za ovu uslugu treba izdvojiti između 40 i 60 evra. Mogu da se puste 2 ili 12 golubova. S obzirom na to da simbolizuju pozitivne stvari, ove ptice na venčanjima predstavljaju početak zajedničkog života. Romantika u Srbiji još nije zamrla, jer, kako kaže Zoran, ima dosta zainteresovanih parova. Ukoliko i vi želite da ulepšate svoje venčanje i zvanicama priredite predivan trenutak koji će pamtiti, kontaktirajte Zorana. Nećete pogrešiti! Neverovatan je osećaj kada držite belog goluba u ruci, a onda ga pustite da odleti. Osećaj slobode! (M. Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.