ZVONA NA HRAMU SVETOG SAVE ZA IZGORELI NOTR DAM! Petominutna zvonjava na Vračaru povodom TRAGEDIJE U PARIZU
Hram Svetog Save, Foto: News1

poštovanje

ZVONA NA HRAMU SVETOG SAVE ZA IZGORELI NOTR DAM! Petominutna zvonjava na Vračaru povodom TRAGEDIJE U PARIZU


Zvona na svim katedralama u Francuskoj takođe su se oglasila sinoć u 18.50 časova, tačno 48 sati nakon što je počeo požar

Objavljeno:

Zvona hrama Svetog Save na Vračaru oglasila su se petominutnom zvonjavom povodom tragičnog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, saopštila je Televizija "Hram".

Povodom velikog požara koji je zahvatio Katedralu Notr Dam u Parizu, stigla je i poruka podrške iz Manastira Visoki Dečani. "Nakon vatrene stihije koja je teško oštetila jednu od najstarijih evropskih katedrala, koja je svojim zvonima objavila pobedu hrišćanske vojske na Kosovu polju 1389. godine, izražavamo duboku solidarnost sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima te zemlje kojima je ona vekovima bila simbol identiteta. Da Bog da da se taj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti", navedeno je u poruci.

Požar u katedrali Notr Dam izbio je u ponedeljak, 15. aprila, usled čega su se srušili krov, toranj i sat katedrale. Veliki broj slika i relikvija izgubljen je u požaru, a vatra je oštetila i glavne orgulje u katedrali, koje imaju oko8.000 cevi. Međutim, zidovi katedrale i većina vitraža ostali su netaknuti. Zvona na svim katedralama u Francuskoj takođe su se oglasila sinoć u 18.50 časova, tačno 48 sati nakon što je počeo požar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.