POSLE 11 GODINA, KONAČNO JE NJEGOVO: Mišković kupio zemljište na Autokomandi za 4,2 miliona evra (FOTO)
Miroslav Mišković, Foto: Nemanja Pančić

USPEO JE DA GA DOBIJE

POSLE 11 GODINA, KONAČNO JE NJEGOVO: Mišković kupio zemljište na Autokomandi za 4,2 miliona evra (FOTO)

Na ovaj način Mišković je posle 11 godina borbe za najatraktivnije voždovačko zemljište postao njen neprikosnoveni gospodar

Objavljeno: 15:49h

Plac od 0,6 hektara na Autokomandi, juče je na javnom nadmetanju kupilo preduzeće "Autokomanda", iza kojeg stoje - "Delta" i Miroslav Mišković!

Na ovaj način Mišković je posle 11 godina borbe za najatraktivnije voždovačko zemljište postao njen neprikosnoveni gospodar.

On je plac od 0,6 hektara platio 504,3 miliona dinara ili oko 4,2 miliona evra, što je popust od 40 odsto u odnosu na prvobitnu cenu parcele od 840,6 miliona dinara koliko je iznosila na prethodnim nadmetanjima.

Zemljište koje je kupio Mišković!
Zemljište koje je kupio Mišković!foto: BING MAPS / SCREENSHOT

Mišković je tako postao vlasnik gotovo šest hektara zemljišta između auto-puta, Bulevara oslobođenja i trase Unutrašnjeg magistralnog prstena (UMP) gde već skoro čitavu deceniju planira da gradi tržni centar "Delta planet".

Na ovom placu "Delta" će moći da zida četvorospratnicu od 22 metra, ali i poslovnu kulu visine do 75 metara.

Projekat Dela planet!
Projekat Dela planet!foto: Promo

Podsetimo, gradnja “Delta planeta”, ukupne površine 200.000 kvadrata, bila je najavljena još u proleće 2013. godine, a završetak se očekivao do jeseni 2014. Međutim, zbog problema sa kupovinom zemljišta, ali i dozvolama, do dan danas nije položen ni kamen temeljac.

Šoping mol bi, prema ranijim najavama iz "Delte", trebalo da ima 250 lokala različitog sadržaja, bioskop, spa i velnes centar, parking sa 2.300 mesta, LED fasadu... Takođe, po prvobitnom projektu planirana je i izgradnja dve poslovne kule od 21 sprata.

Ceo projekat vredan je oko 200 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Protest 1 od 5 miliona u centru Beograda!

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.