BAHATOST LEVEL MILIJARDU! Prošli smo centrom Beograda, ove ulice pretvorene su u DIVLJE PARKINGE! (VIDEO)
Bahato parkiranje u Beogradu, Foto: Profimedia, Printscreen, Ilustracija

lice ulice

BAHATOST LEVEL MILIJARDU! Prošli smo centrom Beograda, ove ulice pretvorene su u DIVLJE PARKINGE! (VIDEO)

Verujemo da ste se više puta iznervirali u naletu vožnje kada ste maltene na sred kolovoza naleteli na automobil sa upaljena četiri migavca

Objavljeno: 19:03h

U poslednje vreme često na ulicama Beograda možemo da primetimo bahato parkiranje.

Ali ne! Ne radi se o mestu predviđenom za parking, već o kolovozu na kom se bahati građani parkiraju.

Verujemo da ste se više puta iznervirali u naletu vožnje kada ste maltene na sred kolovoza naleteli na automobil sa upaljena četiri migavca, a sebi još više nabili pritisak kada ste skapirali da je vozač izašao do menjačnice, pa stane da pogleda cipele, pa čak popije kafu u omiljenom kafiću?!

Vozačima u Beogradu je postalo veoma važno da druge vozače migavcima upozori da je na mestu na kojem ne bi trebalo da bude. I to je u redu na tri minuta, kako je i propisano, ali ne na pola sata, druže!

Ekipa Espresa je odlučila da se provoza ulicama Beograda i pokaže vam o čemu se radi.

U samo tri ulice u užem centru Beograda, uspeli smo da u veoma kratkom vremenskom intrevalu zabeležimo sasvim opušteno čak 37 vozila koja su parkirana na kolovozu, što je neoprostivo.

Nadamo se da će nadležni reagovati i sankcionisati one koji stvaraju bespotrebne gužve u glavnom gradu.

Video-snimak govori više od reči:

A šta zakon nalaže?

U članu 296 se navodi da "ukoliko ovlašćeno lice u kontroli saobraćaja zatekne vozilo parkirano ili zaustavljeno suprotno odredbama ovog zakona, narediće vozaču, ukoliko je prisutan, da odmah ukloni vozilo pod pretnjom prinudnog izvršenja. Ako vozač nije prisutan, policijski službenik će doneti rešenje u pisanoj formi, kojim će naložiti uklanjanje vozila u roku koji ne može biti kraći od jednog minuta".

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara (za pravna lica 50.000), ali se može umanjiti na 2.500 ukoliko se plati u roku od osam dana. Takođe, ukoliko pauk odnese nepropisno parkirani automobil, vlasnik će morati da plati od 6.000 (vozila do 600 kilograma) pa do skoro 20.000 dinara (teža od 1.900 kilograma).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.