ODOBRILI SEČU STABALA: Vladimir Todorić opleo po opoziciji! DOZVOLILI SU DA SAKATE BEOGRAD!
Vladimir Todorić tvrdi da opozicija jeste dozvolila seču stabala! , Foto: Promo

ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA!?

ODOBRILI SEČU STABALA: Vladimir Todorić opleo po opoziciji! DOZVOLILI SU DA SAKATE BEOGRAD!

Vladimir Todorić tvrdi da opozicija jeste dozvolila seču stabala!

Objavljeno: 17:55h

Nekadašnji član Demokratske stranke Vladimir Todorić nedavno se oglasio na tviteru povodom fame oko seče stabala na Kalemegdanu i opštinama Stari Grad i Novi Beograd i izneo tvrdnje, u kojima navodi da su predsednici ovih opština dozvoli seču stabala, iako u javnosti govore drugačije.

"Opštine Stari grad i Novi Beograd su odobrile seču stabala na Kalemegdanu i Ušću. Toliko o njima kao opoziciji" , napisao je on na tviteru.

JKP "Zelenilo Beograd" nedavno je započelo sa sečom stabala na teritoriji opština Stari Grad i Novi Beograd, na planiranoj trasi gondole koja će povezivati Kalemegdan i Ušće. Tome je prethodila saglasnost Stručne komisije koju je oformio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, koja je izvršila uviđaj na terenu i utvrdila naknadu za posečena stabala.

Stručnu komisiju čine i JKP "Zelenilo Beograd" i Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Na osnovu njihovog izveštaja, gradske opštine Stari grad i Novi Beograd su izdale rešenje po kojem je "Zelenilo Beograd" otpočelo sa sečom 108 stabala na Novom Beogradu i 47 na Starom gradu. U ovom procesu je poštovana procedura, a što je podjednako važno, uvažena su i mišljenja stručnjaka.

Međutim, pored Vladimira Todorića oglasio se i Dobrica Veselinović, član udruženja Ne davimo Beograd i optužio je Marka Bastaća, predsednika opštine Stari Grad da je ponovo dao dozvolu da se seče kilometarski drvored od Dušanove do Ruzveltove.

- Opština Stari grad je prethodno dala dozvolu da se seče drveće i na Kalemegdanu, zbog projekta beogradske gondole. Ono sto ostaje neobično jeste da se Marko Bastać ipak pojavio na Kalemegdanu kako bi pokazao zabrinutost za drveće za koje je prethodno dao saglasnost da se poseče - tvrdi on.

Jedan od građana koji je želeo da ostane anoniman, svedoči da se drveće na Kalemegdanu seklo nekoliko dana, bez da je iko došao da interveniše ili to spreči.

foto: Printscreen / Twiter

Javno komunalno preduzeće poslao je službeni dopis u kome se navodi da se orezivanje vrši u skladu sa rešenjem opštine Palilula i rešenjem opštine Stari Grad, od 20.02.2018. godine, kao i da će u sklopu toga ukupno biti orezano 422 stabala.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO JE PALO 12 DILERA DROGOM U NIŠU: Policija napravila veliku raciju, zaplenili gomilu droge (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.