BEOGRAD VEČERAS SIJA PLAVO: Osvetljenje povodom Dana osoba sa autizmom
Večeras će, povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, plavom bojom svetleti institucije u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

SVETSKI DAN OSOBA SA AUTIZMOM

BEOGRAD VEČERAS SIJA PLAVO: Osvetljenje povodom Dana osoba sa autizmom

Obeležavanje ovog dana prilika da se skrene pažnja na probleme s kojima se susreću osobe sa autizmom

Objavljeno:

Na inicjativu beogradskog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom i podršku zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i Gradskog sekretarijata za socijalnu zastitu, večeras će značajni objekti u gradu biti osvetljeni plavom bojom kao simbol podrške osobama sa autizmom.

Večeras će, povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, plavom bojom svetleti zgrada Narodne skupštine, Palata "Albanija", Most na Adi, kao i Fontana na Slaviji.

Obeležavanje Svetskog dana autizma podseća širu javnost da su osobe sa autizmom članovi društva i da društvo koje pruža podršku raznovrsnim programima razvija usluge i odgovarajuće servise, u značajnoj meri može unaprediti kvalitet životaosoba sa autizmom", navode predstavnici Grada i Udruženja.

Ističu da je obeležavanje ovog dana prilika da se skrene pažnja na probleme s kojima se susreću osobe sa autizmom, ali i njihove potrebe i mogućnosti.

"Takođe je prilika da se pokaže solidarnost i odgovornost prema osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i javnost podseti na obavezu stvaranja jednakh šansi za sve građane, na život bez diskriminnacije i podršku", kaže se u saopštenju iz Skupštine grada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.