DRAMA U SARAJEVSKOJ, BAKA MARA (90) ZAVRŠILA U HITNOJ! Izvršiteljka je bez najave htela da je IZBACI NA ULICU
U ranim jutarnjim časovima izvršiteljka M.D. uz pratnju policije i bravara, obila je bravu baki od 90 godina, Foto: Espreso.co.rs, Za krov nad glavom

prinudno iseljenje

DRAMA U SARAJEVSKOJ, BAKA MARA (90) ZAVRŠILA U HITNOJ! Izvršiteljka je bez najave htela da je IZBACI NA ULICU

Uprkos dogovorima sa poveriocima da je rok za iseljenje 12. april, odlučili su da ipak dođu danas i upotrebe silu

Objavljeno: 11:28h

U ranim jutarnjim časovima izvršiteljka M.D. uz pratnju policije i bravara, obila je bravu baki od 90 godina, kako bi je izbacila silom na uglu ulice Durmitorske i Sarajevske u Beogradu.

Uprkos dogovorima sa poveriocima da je rok za iseljenje 12. april, odlučili su da ipak dođu danas i upotrebe silu.

Kako kažu iz Krova nad glavom, baka Maru (90) je ekipa Hitne pomoći odvezla u Urgentni centar na silu, iako joj nije pozlilo, a pripadnici policije su legitimisali aktiviste i uhapsili ćerku Danijelu -kažu iz združene akcije Krova nad glavom koji su došli da pruže podršku baki i spreče prinudno iseljenje.

Aktivisti združene akcije Krov nad glavom čekaju ispred policijske stanice da Danijelu puste na slobodu
Aktivisti združene akcije Krov nad glavom čekaju ispred policijske stanice da Danijelu puste na slobodu foto: Za krov nad glavom

-Troškove iseljenja plaća dužnik u ovom slučaju je to baka Mara koja je sada na ulici kaže za Espreso Ivan Zlatić iz Krova nad glavom i dodaje da je sta izvrsitelja penzionerki Petrović u Njegoševoj ulici pre dve godine naplatila troškove iseljena oko 11 000 evra i naglašava da su ova dva slučaja slična.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Združena akcija Krov nad glavom poziva na moratorijum na prinudna iseljenja. Budući da vlasti ignorišu naš predlog za moratorijum na samovlašće izvršitelja, pozivamo vas da solidarno sprovedemo građanski moratorijum na primenu štetnog Zakona o izvršenju i obezbeđenju do njegove izmene.

- Policija je zvonila na vrata, a baka mara i ćerka Danijela su vrištale jer su upali na prepad, nenajavljeni - kažu komšije koje su bile svedoci prinudnog iseljenja.

Interes čitavog društva je da solidarno zaustavimo varvarske postupke izvršitelja utemeljene u lošem zakonu, i da se u novi zakon unese zaštita prava na dom, kažu iz Krova nad glavom.

Baka Mara je imala privatni dug koji ne osporava, ali je problem u načinu na koji je stan prodat. Izvršitelja je trebalo da održi još jednu javnu licitaciju pre nego sto je prodala stan neposrednom pogodbom, a ona je izbegla da organizuje treću javnu licitaciju koja je po zakonu. Prodala je stan neposrednom pogodbom po manjoj ceni nego što bi bila u javnoj prodaji. Ovde se radi o tome da ne odbijaju da se isele baka Mara I njena ćerka, nego je bio dogovoren dodatni rok zbog zdravstvenog stanja bakinog kao i zbog selidbe, a taj rok od 10 dana izvršiteljka nije ispoštovala - objasnio je Ivan za Espreso.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.