JA SAM PUDLICA MIMI, OVO JE MOJE, I GAZDARICA MI JE ZUBARKA GAGA! Da li ste vi bili na STUBU SRAMA? (FOTO)
Pseći izmet na ulicama Beograda, Foto: Espreso.co.rs

dokle više?

JA SAM PUDLICA MIMI, OVO JE MOJE, I GAZDARICA MI JE ZUBARKA GAGA! Da li ste vi bili na STUBU SRAMA? (FOTO)

Ulice, parkići, igrališta, trotoari, školska dvorišta prepuni su izmeta, a veći broj vlasnika pasa samo okrene glavu dok oni vrši nuždu

Objavljeno:

Sve češći prizor na ulicama naše prestonice jesu pseći izmeti koji bahati vlasnici pasa ne pokupe za svojim ljubimcem.

Kesu u ruke nikako ne uzimaju za sobom čak i pod pretnjom da plate kaznu od 10.000 dinara.

Ulice, parkići, igrališta, trotoari, školska dvorišta prepuni su izmeta, a veći broj vlasnika pasa samo okrene glavu dok oni vrši nuždu.

Jednom prolazniku u centru grada je očito dozlogrdilo bahaćenje, pa je na vrlo zanimljiv način odlučio da isproziva vlasnike i stane im već jednom na put.

Ljuti protivnik nepristojnog ponašajnja na beogradskom asfaltu je na izmetu ostavio beli papirić na kom je markerom napisao ime i rasu ljubimca kao i kom vlasniku je reč.

Pseći izmet na ulicama Beograda
Pseći izmet na ulicama Beograda foto: Espreso.co.rs

Očito je da se ne radi samo o jednoj osobi, već na samo par metara može se naći i izmet koji je označem sa imenom drugog vlasnika.

Pseći izmet na ulicama Beograda
Pseći izmet na ulicama Beograda foto: Espreso.co.rs

Kazna za nesakupljanje izmeta propisana je zakonom i iznosi 10.000,00 dinara. Ipak, očigledno da zakon nema ko da sprovodi, jer su ulice Beograda pune psećeg izmeta.

- Članom 23. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda („Službeni list grada Beograda“, br. 37/11, 55/11, 34/14, 114/16 – dr. odluka i 19/17), propisano je da ukoliko pas ili mačka, prilikom izvođenja, na bilo koji način isprlja javnu površinu, držalac životinje, odnosno lice koje izvodi psa ili mačku, obavezan je da isprljanu površinu bez odlaganja očisti, dok je članom 36. iste odluke propisano da će se novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara, kazniti za prekršaj fizičko lice ako isprljanu površinu ne očisti bez odlaganja. Za navedeni prekršaj, komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom -kažu za Espreso iz Seketarijata za komunalne poslove grada Beograda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.