ODGOVOR NA NOVE OPTUŽBE I PRETNJE LUKE PETROVIĆA: Navikli smo na ovakve pritiske, ne mogu da nas uplaše
Jedna od pojava koja predstavlja eklatantan primer kršenja povelje, zbog koje su predstavnici Saveta Evrope posebno zabrinuti, jeste model prekomponovanja vlasti!, Foto: Printscreen / Youtube

OŠTRO

ODGOVOR NA NOVE OPTUŽBE I PRETNJE LUKE PETROVIĆA: Navikli smo na ovakve pritiske, ne mogu da nas uplaše

Jedna od pojava koja predstavlja eklatantan primer kršenja povelje, zbog koje su predstavnici Saveta Evrope posebno zabrinuti, jeste model prekomponovanja vlasti

Objavljeno:

Član Predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora stranke Luka Petrović traži da nadležni državni organi ispitaju rad gradske opštine Stari Grad i njenog predsednika Marka Bastaća, koji je, kako kaže, poznat po tome da je čitavu familiju smestio u odborničke klupe ili na odgovorne funkcije u opštini.

Petrović u saopštenju navodi da je Grad Beograd nedavno zabranio da opština Stari Grad izdaje dozvole za snimanje reklama jer su se producenti žalili da ih Bastaćevi saradnici "reketiraju tako što im traže da uplaćuju novac na račun nevladinih organizacija bliskih Bastaću".

"Vlasnici kafića na Starom Gradu tvrde da im opština ne izdaje rešenja za bašte a potom ih posećuje Bastaćev kum Dejan Stojanović u ime komunalne inspekcije, sportski centar Gale Muškatirović kojim rukovodi Bastać samo za struju, vodu i grejanje duguje 90 miliona dinara a način na koji Stari Grad izdaje tezge prepričava se u gradu kao nešto što do sada nije viđeno”, navodi Petrović u izjavi za javnost.

Gradska opština Stari grad odgovorila je na pretnje Luke Petrovića i navela da niko u toj opštini, kako su rekli, nema problema sa kontrolom, ali i da su već navikli na pritiske koji dolaze iz vladajuće partije i da ovakve vesti nisu ništa novo.

Prenosimo vam njihovo saopštenje u celosti:

Nikakav problem niko u opštini Stari grad nema sa bilo kakvom vrstom kontrole. Neće ova koju najavljuju biti prva kojom pokušavaju da nas uplaše. Navikli smo na ovakve pritiske.

O njima smo obavestili i predstavnike Komiteta za monitoring Saveta Evrope kada su bili naši gosti i kada su najavili postmonitoring u Srbiji upravo zbog kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi koja je inkorporirana i u domaće zakonodavstvo.

Jedna od pojava koja predstavlja eklatantan primer kršenja povelje, zbog koje su predstavnici Saveta Evrope posebno zabrinuti, jeste model prekomponovanja vlasti.

Reč je o izmišljotini naprednog klana koju je direktno sprovodio Petrović Luka u više opština Srbije.

O tome kakve sve necivilizovane i kriminalne metode je pomenuti koristio javnost su obavestili i neki od bivših članova SNS-a.

To što ovih dana Petrović Luka i njegovi eksponenti jurcaju odbornike po našoj opštini i nude im novac i druge privilegije da bi promenili izbornu volju Starograđana nije ništa novo.

Kao što nisu novost ni pretnje sa kojima se isti ti odbornici suočavaju kada odbiju da postanu preletači. Od ogromnog značaja je da svi u ovom društvu shvate da je politička korupcija najgori oblik korupcije iz koga se zakonomerno razvijaju drugi oblici korupcije.

To je, dakle, primarna bolest ovog društva, a ljudi poput Petrović Luke su nosioci te bolesti. U konkretnom slučaju, dakle, problem nije kontrola, već to što najavljuje Petrović Luka, poznat po tome što je sve sa Zeljom učestvovao u „prevaspitavanju“ odbornika i drugih neistomišljenika.

Problem je i to što kontrole i inspekcije medijski najavljuje večiti zamenik Vesić Goran, poznat po uzurpaciji ovlašćenja i lopovluku za koji ga optužuju i predsednici pojedinih gradskih opština koji su deo SNS-a.

Ali posle sedam godina vlasti Srpske napredne stranke nista više nije novost. Do koje mere je ovaj dvojac zajedno sa ostalim funkcionerima naprednog klana otišao u svom projektu privatizacije države najbolje se vidi iz izveštaja Fridom hausa koji Srbiju definiše kao poluslobodnu državu.

U takvoj državi moguće je da oni koji ruše po Beogradu, pod okriljem noći, da oni koji pomažu inspiratorima i organizatorima pokušaja ubistva novinara, da oni koji uništavaju kulturno-istorijsko nasleđe nakon što ih u tim prljavim poslovima uhvatimo, prete državnom odmazdom, blokadama računa i još nekim sitnicama. „Niti ste nas uplašili, niti ste nas pokolebali. Nastavljamo da štitimo opštinu Stari grad, jednu od samo nekoliko slobodnih tačaka u Srbiji, nastavićemo da sprečavamo realizaciju vaših privatnih projekata kojim uništavate naš grad i nećemo prestati da se borimo protiv laži koje bi da proglasite činjenicama“ kategoričan je predsedniik opštine stari grad Marko Bastać.

"Vi danas možete da inicirate montirane medijske, a zatim i sudske procese ali vrlo brzo ćete morati da odgovorite na pet miliona pitanja onih za koje se pravite da ne postoje, a to su Beograđani. Taj trenutak dolazi i zato ste malo nervozni“, kaže Bastać i poručuje večitom zameniku Goranu Vesiću da ga to što je zbrisao iz javnosti o podmetnuo Luku Petrovića, neće spasiti od blokade kancelarije koju je zaslužio svim svojim besmislenim i štetnim projektima koje finansira novcem svih nas.

BONUS VIDEO:

20 GODINA OD NATO AGRESIJE! VUČIĆ PLAKAO KAO KIŠA I PORUČIO: Ovo je bio zločin nad našom decom, Srbiju pokoriti ne mogu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.