OVO JE NAJTUŽNIJI PRIZOR U BEOGRADU DANAS! Njeno detinjstvo PRERANO JE PREKINUO NATO, od nje je ostalo SAMO SEĆANJE
OVO JE NAJTUŽNIJI PRIZOR U BEOGRADU DANAS!, Foto: Espreso.rs

tuga!

OVO JE NAJTUŽNIJI PRIZOR U BEOGRADU DANAS! Njeno detinjstvo PRERANO JE PREKINUO NATO, od nje je ostalo SAMO SEĆANJE

U NATO agresiji stradalo je oko 2.500 ljudi, povređeno oko 6.000, a materijalna šteta koja je naneta našoj zemlji se procenjuje između 30 i 100 milijardi američkih dolara

Objavljeno: 24.03.2019. 15:07h
  • 451

Povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu položeno cveće na spomen-obeležje posvećeno devojčici Milici Rakić i deci stradaloj u bombardovanju.

Cveće su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Ako postoji čin koji oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije u agresiji 1999. godine onda je to ubistvo male Milice Rakić i ubistva dece tokom tog bezumnog čina u proleće 1999. godine - rekao je Vesić.

1 / 2 Foto: Espreso.rs

Naveo je da je u NATO agresiji stradalo oko 2.500 ljudi, povređeno oko 6.000, a materijalna šteta koja je naneta našoj zemlji se procenjuje između 30 i 100 milijardi američkih dolara.

foto: Espreso.rs

- Mi smo tu danas da vodimo politiku koja će obezbediti da se našoj zemlji više nikada ne desi da bude na meti bilo koga, da imamo dovoljno snažnu i vojsku i policiju koja može da odvrati bilo koga od pomisli da može da napadne našu zemlju - rekao je Vesić.

foto: Espreso.rs

Istakao je da je Srbija zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi na tom putu i da je danas zemlja koju više niko ne sme da napadne.

foto: Espreso.rs

- Okrenuti smo ka budućnosti, ka našem razvoju i perspektivi, ali nikada ne smemo da zaboravimo ono što se desilo. Nikada ne smemo da zaboravimo bombardovanje i žrtve, civilne i vojne - ljude koji su izgubili živote u tom bezumnom činu 1999. godine. Zato se danas sećamo, okrenuti ka budućnosti, ali ne zaboravljajući one koji su život dali tog proleća - dodao je Vesić.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media