DRAMI IPAK NIJE KRAJ: Građani sprečili ISELJENJE: Pukovniku Laloviću pozlilo, Hitna pomoć ga odvela na VMA
Iseljenje porodice Lalović, Foto: Espreso.co.rs

ČASNO SLUŽIO SRBIJI

DRAMI IPAK NIJE KRAJ: Građani sprečili ISELJENJE: Pukovniku Laloviću pozlilo, Hitna pomoć ga odvela na VMA

Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka

Objavljeno: 12:53h

Prijatelji, građani, komšije i poznanici porodice Lalović okupili su se ovog jutra na Bežanijskoj kosi, kako bi sprečili pokušaj prinudnog iseljenja porodice Lalović, koje su izvršitelji zakazali za 10.30 časova. Pukovnik Gojko Lalović nezakonito je penzionisan 2005. godine i od tada je dobio brojne presude u svoju korist, koje podrazumevaju vraćanje u službu, a koje nikada nisu sprovedene.

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana izvršitelji su pokušali da prinudno isele pukovnika Lalovića, ali su građani odbranili porodicu. Za danas je zakazano novo iseljenje, a porodici nije ponuđena altrnativa. Gojko je dobio stan pod vojske, ali kada je penzionisan nije mogao da dobije kredit kako bi otplatio stan. Pukovnik odlikovan za časno služenje našoj zemlji sada je sa svojom porodicom ponovo je na meti izvršitelja.

Ekipa Espresa je od jutros na terenu u Vespučijevoj ulici i prati razvoj situacije, odlučna da izveštava javnost o svemu što se dešava.

Sva dešavanja pratite uživo na našem, lajv blogu.

12:37 Nakon višestane drame koja se odvijala, pukovniku je pozlilo, a ekipa Hitne pomoći je izašla na teren kako bi mu ukazala prvu pomoć. Kako saznajemo, Gojka Lalovića su pevezli na VMA.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

11:35 Izvršenje je odloženo. Građani su odbrani porodicu Lalović.

11:02 Izvršitelji trenutno pregovaraju ispred zgrade, a policija je legitimisala sve prisutne.

10:56 Izvršiteljka je poručila da se porodica Lalović dobrovoljno iseli, kako ne bi bilo prinudnog iseljenja

10:34 Stigli su izvršitelji. Kako saznaje naš reporter, pred izvršitelje će ipak, izaći Gojkova supruga koja će izneti nalaz o njegovom lošem zdravstvenom stanju. Ona plače i moli za pravdu.

- Molim za pravdu, ovo je teror i psihičko ubijanje ljudi. Njemu sleduje stan, ne mora ovaj, ali njemu stan sleduje. Pa, gde ćemo da živimo? Kod kontejnera?Njega su otpisali, to je poniženje, a život je hteo da da za Srbiju. Stanovi su deljeni šakom i kapom, a on nije hteo da uzme. Neka nam država da šansu da platimo sa onim što imamo. Ni Vulin ne zna celu istinu, pa ne reaguje - rekla je gospođa Stojanka Lalović.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

10:28 Pukovnik Lalović je izašao u hodnik kako bi sačekao policiju i izvršitelje i prisetio se kada je naša zemlja bila bobardovana:

- Nisam hteo da čekam u podrumima bombardovanje, već da se borim za našu zemlju, što sam I radio - rekao je za Gojko Lalović koji je pre nekoliko dan završio u Hitnoj pomoći zbog bolesti.

09:51 Počelo je okupljanje građana koji su došli da pruže podršku porodici Laloviću, a stigla je i policija.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Lalović je, podsetimo, bio zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.