Poverenik za informacije: Plaćamo skandalozne račune za infostan!

šta li mi sve plaćamo

Poverenik za informacije: Plaćamo skandalozne račune za infostan!

Rodoljub Šabić je naglasio da je otklanjanje nezakonitosti isključivo obaveza JKP Infostan i da to nikako ne sme podrazumevati nepotrebno trošenje vremena građana
Objavljeno: 12:28h

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio kao "skandal" dostavljanje građanima Beograda računa Infostana u koji je uključena i nedugovana stavka za osiguranje. Zbog čega Beograđani danima čekaju u ogromnim redovima? (FOTO) To je još jedna potvrda neodgovornog odnosa javnih komunalnih preduzeća prema ličnim podacima građana, smatra Šabić.

- Osim što izaziva probleme u vezi sa mogućim plaćanjem nedugovanog i povraćajem novca stvaranjem neželjene obaveze i nužnih formalnosti za njeno anuliranje i slično, postupak JKP Infostan je i direktno ugrožavanje prava građana iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti - naveo je Šabić u saopštenju. On je ocenio da je normalno što je gradonačelnik Beograda najavio da će tražiti da se kritična stavka izostavi iz računa, ali da nije normalno što za tim uopšte ima potrebe i neće biti normalno ako i ovaj put izostane odgovornost. Šabić je naglasio da je otklanjanje nezakonitosti isključivo obaveza JKP Infostan i da to nikako ne sme podrazumevati nepotrebno trošenje vremena građana. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.