PETNAESTI PO REDU PROTEST U BEOGRADU: Najavljeno blokiranje zgrade RTS-a na dva sata
Protest u Beogradu, Foto: Printscreen/Twitter

protest

PETNAESTI PO REDU PROTEST U BEOGRADU: Najavljeno blokiranje zgrade RTS-a na dva sata

Okupljanje je počelo u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, gde će se građanima obratiti dramaturg Siniša Kovačević

Objavljeno: 18:34h

U Beogradu se održava petnaesti po redu protest "Jedan od pet miliona". Građani nezadovoljni vlašću okupili su se na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu odakle će krenuti u protestnu šetnju.

Okupljanje je počelo u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, gde će se građanima obratiti dramaturg Siniša Kovačević.

Odatle će krenuti u protestnu šetnju sledećom rutom: Filozofski fakultet - Vase Čarapića - Makadenoska - Svetogorska - Takovska.

Učesnici protesta najavili su da će na dva sata blokirati zgradu Radio-televizije Srbije gde će, kao i prošlog puta, održati improvizovani "Dnevnik slobodne Srbije".

Prvi protest nezadovoljnih građana u Beogradu održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Nakon toga dodati su i zahtevi da ostavke podnesu i ministar policije Nebojša Stefanović, direktor RTS-a Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović.

Objavljivanje plana za rešavanje pitanja Kosova takođe je jedan od zahteva.

Protest su, između ostalih, podržali i profesori sa Fakulteta političkih nauka, Filozofskog fakulteta, Fakulteta dramskih umetnosti i drugi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.