SRUŠEN NELEGALNI OBJEKAT NA KALIŠU I UVEDENA DEŽURSTVA: Bastać sa saradnicima brani Kalemegdan
Predsednik centralne beogradske opštine Stari grad Marko Bastać sa saradnicima danas je na sastanku dogovorio protest, Foto: Promo

Odbranimo Kalemegdan

SRUŠEN NELEGALNI OBJEKAT NA KALIŠU I UVEDENA DEŽURSTVA: Bastać sa saradnicima brani Kalemegdan

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać sa saradnicima na Kalemegdanu organizovao protest zbog seče stabala što je urađeno da bi se napravio prostor za buduću gondolu

Objavljeno:

Predsednik centralne beogradske opštine Stari grad Marko Bastać sa saradnicima danas je na sastanku dogovorio protest pod nazivom „Odbranimo Kalemegdan“.

Sastanak u SO Stari grad
Sastanak u SO Stari grad foto: Promo

On je otišao do Kalemegdana gde su u toku građevinski radovi i gde su prethodnih dana radnici Javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo Beograd" sekli stabla, što je izazvalo revolt mnogih građana.

Marko Bastać u akciji 'Odbranimo Kalemegdan'
Marko Bastać u akciji "Odbranimo Kalemegdan" foto: Promo

Inače, seča stabala zbog koje se digla prašina u Beogradu, uredno je odobrena još 8. marta, od strane Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju.

Građani pored isečenog drveća
Građani pored isečenog drveća foto: Promo

Na sastanku „Odbranimo Kalemegdan“ kom su jutros u opštini Stari grad prisustvovali građani iz različitih delova grada, dogovoreno je sledeće:

- da se uvedu 24-časovna dežurstva u cilju odbrane drveća i obustave rada na projektu žičare koji izvode „Skijališta Srbije“ na lokalitetu Kalemegdana

- da se bez obzira na posledice, svi dosadašnji radovi, kao i eventualni budući radovi u cilju instaliranja žičare ruše i tako spreči trajno uništavanje kulturno-istorijskog dobra

- da svako u skladu sa svojim kapacitetima animira što veći broj gradjana da uzmu učešće u akciji i dežurstvima

Jedna grupa građana je na sastanku izvestila da je jutros pokušala da se sastane sa gradonačelnikom poznatim pod nadimkom Fikus 2.0, a njegova sekretarica im je najpre rekla da je gradonačelnik na sastanku u zgradi, da bi im nakon deset minuta saopštila da je on ustvari van zgrade.

Grupa građana koja podržava akciju 'Odbranimo Kalemegdan'
Grupa građana koja podržava akciju "Odbranimo Kalemegdan" foto: Promo

Ista grupa građana će u toku dana ponovo pokušati da kontaktira gradonačelnika ili nekoga iz njegovog kabineta, kako bi mu najdirektnije predočila kako se ovaj skandalnozni i štetni projekat sprovodi bez elementarnog pravnog utemeljenja.

Po završetku sastanka, građani, slobodni odbornici i predstavnici opštine Stari grad otišli su na Kalemegdan, demontirali vrata i zaštitnu ogradu oko nelegalnog objekta na kalemegdanskom platou i zaustavili dalju seču drveća pored okretnice tramvaja na Kalemegdanu.

Demontiranje ograde od strane građana
Demontiranje ograde od strane građana foto: Promo

Dežurstva građana su u toku, molimo građane da reaguju na naš poziv. Jer, ponavljamo, Kalemegdan im ne damo -stoji u saopštenju SO Stari grad.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.