POSLE SEČE DANAS POČINJE SADNJA: 300 novih stabala na Ušću i Kalemegdanu
300 novih stabala na Ušću i Kalemegdanu, Foto: Zorana Jevtić

redovno održavanje

POSLE SEČE DANAS POČINJE SADNJA: 300 novih stabala na Ušću i Kalemegdanu

Sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je JP "Skijališta Srbije" kao deo, kako je navedeno, nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta Beogradska gondola

Objavljeno:

U okviru programa redovnog održavanja javnih zelenih površina, danas će radnici "Zelenila" početi sadnju 300 stabala lišćara i četinara u parkovima Kalemegdan i Ušće, najavljeno je danas iz tog javnog preduzeća.

Sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je JP "Skijališta Srbije" kao deo, kako je navedeno, nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta Beogradska gondola.

foto: BEOBUILD.RS

"Deo tih sredstava biće usmeren na sutrašnju sadnju. Broj stabala koja će biti posađena u parkovima Kalemegdan i Ušće dva je puta veći od broja stabala koja su posečena", navodi se u saopštenju "Zelenila".

Sve sadnice su visokog kvaliteta, "školovane" u rasadniku, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima gradske sredine, a stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala, "Zelenilo" se trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu, piše u saopštenju.

Ukazuje se da je 2018. Beograd postao bogatiji za 4.500 novih stabala.

foto: BEOBUILD.RS

"Koliko je 'Zelenilo-Beograd' odlučno u nastojanjima da očuva i poveća zeleni fond u gradu, govori činjenica da je broj stabala koji će biti zasađen neprestano raste, pa je u toku 2019. godine planirana sadnja novih 5.000 stabala", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.