U BEOGRADU JE ROĐENA BEBA TEŠKA SKORO 6 KILOGRAMA! Mala Mila je prava šampionka! (FOTO)
Mala Mila je prava šampionka!, Foto: Printscreen/RTS

rekorder

U BEOGRADU JE ROĐENA BEBA TEŠKA SKORO 6 KILOGRAMA! Mala Mila je prava šampionka! (FOTO)

Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama!

Objavljeno:

Nakon što se krajem februara u Skoplju rodila najveća beba u Severnoj Makedoniji, dečak težal 5.700 grama, malu šampionku dobio je i Beograd. Naime, Beograđanka Mila je na svet došla 11. marta u porodilištu KBC Zvezdara. Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama!

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma retkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdra, tek tri bebe imale više od 5.000 grama.

Milina mama se oseća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice.

- U protekla 24 sata u porodilištu na Zvezdari rodilo se devet beba, četiri dečaka i pet devojčica. Sve bebe su dobro - istakao je ginekolog Bojović.

Uskoro će biti otvoreno renovirano odeljenje Ginekologije i perinatologije tako da će se raditi punim kapacitetom i u boljim uslovima i za pacijente i za osoblje KBC Zvezdara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.