DA LI JE I VAMA STIGLA OPOMENA? Građani se masovno bune da im stižu ZASTARELI RAČUNI I TUŽBE OD INFOSTANA
Infostan, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube, Ilustracija

NEVERICA

DA LI JE I VAMA STIGLA OPOMENA? Građani se masovno bune da im stižu ZASTARELI RAČUNI I TUŽBE OD INFOSTANA

Iz udruženja za zaštitu potrošača Efektiva upozoravaju građane da dobro provere kada su im ti dugovi nastali

Objavljeno: 14:20h

JKP "Infostan" poslalo je opomene pred utuženje na adrese 140.000 Beograđana za dugovanja koja navodno imaju od februara 2018. do januara ove godine.

Na Tviteru se pojavila glasina kako Infostan šalje čak i dofakturisanje za vodu i kanalizaciju iz 2013. i 2014. godine.

Iz udruženja za zaštitu potrošača Efektiva upozoravaju građane da dobro provere kada su im ti dugovi nastali, jer, kako tvrde, "Infostan" često pokušava da naplati zastarele ili čak nepostojeće dugove.

- Ovo je novi talas masovnih pretnji pred utuženje, pa nam se građani svakodnevno javljaju i ukazuju da "Infostan" pokušava da im naplati nepostojeća ili zastarela potraživanja, odnosno za već plaćene račune ili one starije od godinu dana. To je posledica nezakonitog saldo sistema naplate koji je "Infostan" primenjivao do maja 2018, a sada hvataju zadnji voz da navodnim potraživanjima za februar, mart i april 2018. naplate zapravo dugove iz ranijih godina koji su zastareli - rekao je za Kurir Dejan Gavrilović iz Efektive.

Iz "Infostana" poručuju da je opomenuto 140.000 korisnika komunalnih usluga koji su prekoračili rok dospelosti računa od 90 dana za iznos celokupnog duga u periodu od februara 2018. do januara 2019, negirajući da je reč o zastarelim dugovima.

- JKP "Infostan tehnologije" je kao poverilac u obavezi da pokrene postupak prinudne naplate kod javnih izvršitelja u roku od godinu dana od dana dospelosti obaveze kako potraživanja ne bi zastarela. Pokretanjem postupka prinudne naplate u zakonskom roku mogućnost zastarelosti je izbegnuta - navode iz "Infostana" i dodaju da dužnici dobijaju opomenu pred utuženje s dodatnim rokom od osam dana za izmirenje dospelih obaveza.

Da li je i vama stigao stari račun od Infostana ili defakturisanje za vodu i kanalizaciju iz 2013. i 2014. godine?

Pišite nam!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.