BASTAĆ O IZMENI ZAKONA O KOMUNALNOJ POLICIJI: Fikus koji je inicirao ovo ima za cilj da uhlebi armiju botova
Predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, Foto: Printscreen

oštro

BASTAĆ O IZMENI ZAKONA O KOMUNALNOJ POLICIJI: Fikus koji je inicirao ovo ima za cilj da uhlebi armiju botova

Bastać je bez dlake na jeziku odgovrio gradskim čelnicima šta misli o nacrtu zakona

Objavljeno:

Nakon skoro četiri godine najava predstavnika vlasti da će izmeniti zakon koji se odnosi na komunalnu policiju, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je javnu raspravu o Nacrtu zakona o komunalnoj miliciji, kako će se ubuduće zvati ova služba. Pripadnici ove gradske službe ubuduće će, kako predviđa Nacrt zakona, imati ovlašćenja , a jedno od njih je i da zaustavljaju automobile.

Ovim povodom oglasio se i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, a njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Izmene Zakona o Komunalnoj policiji, koje je u odsustvu gradonačelnika poznatog pod imenom fikus 2.0, inicirao i najavio njegov zamenik, imaju za cilj da stranačku armiju botova i batinaša uhlebe i institucionalizuju.

Komunalna policija, poznata po tome da se ne meša u posao koji joj je poveren, te da u skladu sa tim ne rešava probleme komunalnog (ne)reda, odlaganja smeća i probleme buke, već se bavi maltretiranjem građana u gradskom prevozu i lovom na prodavce lubenica, prema najavama zamenika gradonačelnika će se učetvorostručiti.

Promenom imena komunalnih policajaca u komunalne milicajce, samo će se drugačije nazivati represivni odred koji radi samo u interesu Srpske napredne stranke, a sve troškove plata, vozila i ostalih sredstava će snositi građani Beograda koji već godinama na razne načine izražavaju nezadovoljstvo radom ovog otuđenog i privatizovanog aparata sile, pod kontrolom Srpske napredne stranke.

Ovo je nastavak pljačke u režiji kriminalizovanih čelnika grada Beograda, koji misle da će izbeći političku, ali i pravnu odgovornost za sve što rade.

I, ako mislite da možete da radite šta hoćete, ne možete. Desetine hiljada građana koji šetaju ispod prozora gradskih čelnika, a koje oni uporno ignorišu, vas upozoravaju na to svake subote. Ne postoji dovoljan broj radnika gradske čistoće koje brutalno zloupotrebljavate koji mogu da očiste tragove vašeg kriminala i bahaćenja. Vidimo se u subotu...- poručio je Bastać.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.