ZELENA EKOLOŠKA PARTIJA: OPASAN OTPAD PRETI BEOGRAĐANIMA, Zorana Mihajlović ćuti!
Njihovo ćutanje, navodi Bulatović, ipak dovoljno govori!, Foto: Shutterstock

ZATAŠKAVANJE?

ZELENA EKOLOŠKA PARTIJA: OPASAN OTPAD PRETI BEOGRAĐANIMA, Zorana Mihajlović ćuti!

Nismo dobili odgovore na pitanja ko je omogućio železnički transport opasnog otpada, kaže predsednik ove partije Dejan Bulatović

Objavljeno:

Predsednik Zelene ekološke partije „Zeleni“ Dejan Bulatović izjavio je da ministarstvo ekologije i ministarstvo saobraćaja još uvek ćute na dopise koje im je ova stranka uputila, tražeći odgovor na pitanje ko je dozvolio transport otrovnog i zapaljivog otpada kroz najuži centar Beograda.

Njihovo ćutanje, navodi Bulatović, ipak dovoljno govori - o pokušaju zataškavanja i skrivanju odgovornih za ono što može da bude „katastrofa koja samo čeka da se desi“.

Bulatović je skandaloznom i potencijalno smrtonosnom ocenio odluku da se od 1. februara sav železnički transport amonijaka i drugih opasnih materija usmeri na tunel „Vračar“, koji nije projektovan za te namene. Još skandaloznije je to što je tako odlučeno da ne bi „smetalo izgradnji Beograda na vodi“, zbog čega je dosadašnja obilaznica oko Kalemegdana ukinuta. Zbog interesa privatnog investitora, stavljeni su na kocku životi desetina hiljada Beograđana, navodi Bulatović.

Tražili smo informaciju i od Ministarstva zaštite životne sredine i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nismo dobili odgovore na pitanja ko je omogućio železnički transport opasnog otpada, o kakvom se tačno otpadu radi, da li je i ko je radio procenu bezbednosti i da li su primenjeni standardi Evropske unije u vezi sa transportom otpada. Odgovore nismo dobili“, rekao je Bulatović.

On je kazao i da je ZEP „Zeleni“ o ovom slučaju obavestila sve evropske zelene partije, kako bi alarmirala međunarodnu zajednicu, pošto vlast u Srbiji ćuti na brutalno poigravanje sa životima ljudi.

BONUS VIDEO:

SEIDA IZ PRIJEPOLJA NAJLEPŠA ŽENA U NEMAČKOJ: Grof joj je poklonio prsten od 3.000 evra, a sada juriša na tron!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.