PREFARBAJTE OVU SRAMOTU! Osvanuo skandalozni mural u centru Beograda, nosi veoma OPASNU PORUKU! (FOTO)
Mural o vakcinaciji u Golsvordijevoj ulici!, Foto: Stefan Kojić

PROVOKACIJA

PREFARBAJTE OVU SRAMOTU! Osvanuo skandalozni mural u centru Beograda, nosi veoma OPASNU PORUKU! (FOTO)

Nije poznato ko je naslikao mural, niti ko je vlasnik kuće na kojoj je mural naslikan, s obzirom na to da sugrađani tvrde da vlasnik kuće ne živi na toj lokaciji već neko vreme

Objavljeno: 13:37h

Skandalozni mural o vakcinaciji osvanuo je u Golsvordijevoj ulici u Beogradu!

Stanovnici ovog dela Beograda izrazili su negodovanje zbog ovog murala na društvenim mrežama, zato što je, kako kažu - uznemirujuć.

Ekipa Espresa ovim povodom uputila se na pomenutu adresu kako bismo se uverili da je fotografija koja kruži društvenim mrežama verodostojna, ali i da bismo videli da li je mural i dalje tu, jer se u komentarima spekulisalo da će isti biti prekrečen.

Mural u Golsvordijevoj ulici!
Mural u Golsvordijevoj ulici!foto: Stefan Kojić

- Ministarstvo zdravlja je pokušalo jedan eksperiment. To je donacija. Oni su zamolili da se nama besplatno daju vakcine (HPV) da se vidi kako će stanovništvo reagovati. Dr Zoran Radovanović - piše na zidu pored naslikanog dečaka kome se u ruku ubrizgava vakcina.

Nije poznato ko je naslikao mural, niti ko je vlasnik kuće na kojoj je mural naslikan, obzirom da sugrađani tvrde da vlasnik kuće ne živi na toj lokaciji već neko vreme.

Prolaznici koje smo tamo zatekli nisu imali nikakve reakcije, većina njih tvrdi da mural nije ni primetila.

Oni koji su ipak zastali da ga pročitaju okarakterisali su ga kao "skandalozan" i "katastrofalan".

Ministarstvo zdravlja je pokušalo jedan eksperiment. To je donacija. Oni su zamolili da se nama besplatno daju vakcine (HPV) da se vidi kako će stanovništvo reagovati. Dr Zoran Radovanović
Ministarstvo zdravlja je pokušalo jedan eksperiment. To je donacija. Oni su zamolili da se nama besplatno daju vakcine (HPV) da se vidi kako će stanovništvo reagovati. Dr Zoran Radovanovićfoto: Stefan Kojić

Inače, pomenuti dr Radovanović, poznati srpski epidemiolog, smatra da je po mnogim merljivim pokazateljima, od ekonomije i visine dohotka, preko infrastrukture i ekologije, do demokratske tradicije i vladavine prava, Srbija bliža podsaharskoj Africi nego Danskoj i Švedskoj.

"U uređenim društvima, gde se veruje vlastima, pa i lekari uživaju poverenje građana, nema potrebe zakonski nametati bilo koju meru koja služi dobrobiti i pojedinca i zajednice. Tako se na severu Evrope, kao i u drugim zemljama sličnog stepena razvijenosti, vakcinacija preporučuje, ali je obuhvat viši nego u Srbiji. Tamo postoji apsolutno poverenje u dobronamernost lekara, pa bi sumnja da on nastupa u interesu mafije bila shvaćena kao neuobičajeno ponašanje i zahtevala bi da socijalne službe provere kakvi se dodatni ispadi i rizici po dete motaju u glavi takve osobe", ističe dr Radovanović.

foto: Print Screen Youtube

Vakcinacija je obavezna u delovima sveta koje odlikuje skeptičan odnos prema pravednosti društvenog sistema i dobronamernosti vlasti (primer je SAD, sa 15, 16 vakcina obaveznih za stupanje u dečji, odnosno školski kolektiv) ili gde postoji lagodan odnos prema obavezama, kao na jugu Evrope (Italija, Francuska, Španija).

"Nametnuta je lažna dilema da li je vakcinacija pitanje ljudskih sloboda. Za pojedinca koji živi u zajednici, lična sloboda prestaje tamo gde počinje da ugrožava slobodu drugog čoveka. Odluka o vakcinaciji nije demokratsko, već civilizacijsko pitanje. Cilj je da se postigne visok obuhvat, a stvar je taktike kako će se dostići taj cilj. U zemljama EU je obuhvat vakcinom protiv malih boginja, zaušaka i rubeole (MMR) bar 90 odsto, sa izuzetkom Italije i Kipra, gde je 85 odsto. Upravo zato su Italijani uveli obaveznu vakcinaciju i protiv ove tri bolesti", dodaje dr Radovanović.

Šta vi mislite o ovom muralu?

Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

KUCI ZABRANJENO DA LIŽE BEBU! Ali kako da izdrži kad malena počne nju da cmače?

(Pero Jovović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.