PREVOZ U BG PLAĆA MANJE OD 30 ODSTO PUTNIKA: Radojičić otkrio kako stoje stvari, pa se osvrnuo i na NOVI SAD
Bus plus, ilustracija, Foto: Dado Đilas

RAZLIČITE SITUACIJE

PREVOZ U BG PLAĆA MANJE OD 30 ODSTO PUTNIKA: Radojičić otkrio kako stoje stvari, pa se osvrnuo i na NOVI SAD

Nadležni uveliko razmatraju načine kako bi se poboljšala naplata prevoza mesečne pretplatne karte!

Objavljeno:

Stanje u javnom gradskom prevozu je sve dramatičnije iz dana u dan, što više ni ne pokušavaju da sakriju gradski čelnici. Autobusi su sve stariji i sve ih je manje na ulicama, dok naplata karata nikad nije bila lošija.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić je u intervjuu na Radio Beogradu najavio reorganizaciju GSP "Beograd" i realizaciju nabavke 200–300 vozila za ovu godinu.

- Potrebna je, međutim, i da se poveća svest građana o plaćanju gradskog prevoza, koje je sada ispod 30 odsto. Na drugoj strani Novi Sad ima 80 odsto naplate karata - rekao je Radojičić.

Kako saznajemo, nadležni uveliko razmatraju načine kako bi se poboljšala naplata prevoza, a počelo se naredbom opštinama da svojim zaposlenima isključivo kupuju mesečne pretplatne karte.

U isto vreme razmišlja se i o načinu na koji bi mogla da bude uvedena strožija i efikasnija kontrola putnika koji se u vozilima voze bez plaćene karte.

Brojka od 200-300 novih autobusa je veoma ambiciozna, ali pomalo i nerealna. Podsetimo, u Programu poslovanja za 2019. godinu GSP "Beograd" je predvideo nabavku 50 autobusa u 2019. i isto toliko u 2020. godini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.