BILI SMO U ZEMUNSKOJ ULICI STRAVE! Psi ovde šetaju po ogradi na koju se penju s BRDA ĐUBRETA dok okolo trče PACOVI
Deponija u Ševinoj ulici, Foto: Stefan Kojić

leglo zaraze

BILI SMO U ZEMUNSKOJ ULICI STRAVE! Psi ovde šetaju po ogradi na koju se penju s BRDA ĐUBRETA dok okolo trče PACOVI

Na đubrištu se hrane psi lutalice i pacovi

Objavljeno:
Jelena Čabović

Stanovnici Ševine ulice u Zemunu se već godinama žale na deponiju koju je stvorio njihov komšija.

Naime, stanar kuće na broju 14 u Ševinoj ulici u više navrata nekoliko godina unazad doprema šut i skladišti ga u svom dvorištu i ispred svoje kuće.

Žitelj je po zanimanju auto-mehaničar, a od svoje kuće i dvorišta napravio je deponiju smeća visine dva metra. Na đubrištu se hrane psi lutalice i pacovi - kažu komšije za Espreso i ističu da se u njihovoj blizini nalazi leglo zaraze i da im nije prijatno da prolaze pored čopora pasa i pacova.

-Tu svaraćaju i psi lutalice, ali i on sam ima 20 svojih kučića. Pa, pogledajte, dva puna kamiona šuta. Šta će njemu to? Toliko je sve prepuno da on više ne ulazi na vrata u svoju kuću, već kroz prozor. Ispred kuće je komunalna policija dala nalog da se očisti i njihovi ljudi su , zamislite, dolazili ovde i sklanjali smeće, ali on je, naravno, opet napravio smeće osetite i sami ovaj smrad - kaže jedan od komšija.

1 / 6 Foto: Stefan Kojić

Drugi, pak, nije hteo da kaže nijednu lošu reč za ovog automehaničara koji ugrožava žitelje Ševine ulice i dodao:

- Jeste da on ima svoje bubice, ali ja nemam šta da kažem loše za njega. Smrdi, jeste, ali on je meni više puta izašao u susret i ne bih da mu se zameram, više puta mi je pomogao - iskren je bio komšija.

U nadi da će napokon rešiti problem, stanari Ševine ulice napisali su peticiju kojom je sakupljeno više od 40 potpisa i prosledili Opštini Zemun i Komunalnoj inspekciji.

S tim u vezi, iz Opštine Zemun za Espreso kažu da u kontinuitetu uklanjaju otpad koji nesavesni građanin nagomilava na javnoj površini u Ševinoj ulici ispred broja 14, kao i da je u prethodnom periodu pokrenuto nekoliko akcija kada je sa trotoara i javne zelene površine uklonjeno više od 50 kubika smeća, kao i sedam havarisanih i neregistrovanih vozila.

- U 2019. godini akcija je nastavljena, tako da je 10. januara ponovo očišćena javna površina na ovoj lokaciji. Što se tiče uklanjanja deponije koja se nalazi u dvorištu Ševine br.14, Komunalna inspekcija GO Zemun nema pravni osnov za preduzimanje mera, jer se radi o privatnoj parceli - kažu iz službe za protokol i informisanje gradske Opštine Zemun i naglašavaju da je i Služba komunalne zoohigijene upoznata je sa postojanjem čopora pasa koji se nalaze na toj lokaciji.

1 / 5 Foto: Stefan Kojić

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.