OČEKIVALO SE MANJE SNEGA, METEOROLOZI SU POGREŠILI! Gradonačelnik Beograda je ovim rečima objasnio KOLAPS u gradu
Zoran Radojičić ima objašnjenje, Foto: Beta/Miloš Miškov

JASNO KAO DAN...

OČEKIVALO SE MANJE SNEGA, METEOROLOZI SU POGREŠILI! Gradonačelnik Beograda je ovim rečima objasnio KOLAPS u gradu

Grtalica se zaglavila...

Objavljeno:

Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobracajnicama.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je za TV Prvu da je prognoza meteorologa bila nešto drugačija, odnosno da se očekivalo manje snega.

- Po sadašnjoj prognozi sneg će padati i danas, i sutra, kao i u subotu i nedelju. Gradske službe su konstantno u četvrtom stepenu pripravnosti. Sve službe rade i prekovremeno i daju sve od sebe da se ublaže problemi. Svi svetski gradovi, kada su ovakve padavine, funkcionišu usporeno - kazao je gradonačelnik Beograda i apelovao na sugrađane da građani koriste druge načine transporta, ako mogu, kako bi se saobraćaj rasteretio.

- Neophodno je da svi učinimo nešto da do nedelje funkcionišemo što bolje - rekao je on.

Na pitanje da li od jutros ima problema u funkcionisanju gradskog prevoza, kaže da je bilo na liniji 57, u Ulici Kneza Višeslava, ali istiće da su nadležne ekipe odmah upućene u tu ulicu.

Ggradske službe su u četvrtom stepenu pripravnosti, što znači da glavni grad čisti 1.600 ljudi i oko 300 mašina.

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, a i trolejbuske i tramvajske linije ne saobracaju dobro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.