OVDE JE HRVATSKI MINISTAR PRIVODIO KU*VE I ŠMRKAO BELO! Ušli smo u zgradu o kojoj priča Balkan! (FOTO)
Apartman u kom je navodno boravio Tomislav Tolušić, Foto: Beta/Lana Silvar Dominic, Stefan Kojić

istina ili laž?

OVDE JE HRVATSKI MINISTAR PRIVODIO KU*VE I ŠMRKAO BELO! Ušli smo u zgradu o kojoj priča Balkan! (FOTO)

Fotografije nakojima je navodno hrvatski ministar sa prostitutkom uzburkale su čitav Region

Objavljeno:

Pažnju hrvatske javnosti zaokupila je neobična priča o navodnoj fotomontaži potpredsednika vlade Tomislava Tolušića, a svi se pitaju da li je zaista u pitanju montaža kako tvrde iz sigurnosno-obaveštajne agencije.

Muškarac neverovatno nalik na potpredsednika Vlade Hrvatske i ministra poljoprivrede Hrvatske Tomislava Tolušića navodno na fotografijama koje su dospele u javnost šmrka kokain, a u krilu mu sedi oskudno odevena crnka.

Ove fotografije uzburkale su čitav region, a tim povodom se oglasio i sam potrpredsenik Vlade.

Podsetimo, Nacional je objavio kako je paraobaveštajno podzemlje fotomontažama s prostitutkom i kokainom želelo da uništi Tomislava Tolušića, ministra poljoprivrede i potpredsednika vlade.

Nacional je sporne fotografije, kako pišu, dobio od anonimnog izvora. Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sedi u fotelji. Na njemu sedi crnokosa žena golih nogu. Lice joj se ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobilni, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain. U pozadini se vidi veliko ogledalo, a na drugoj fotografiji se vidi hidromasažna kada.

- Temeljem objave navodnih fotografija potpredsednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u nedeljniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protivzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitovati najviše državne funkcionere- stoji u službenom saopštenju vlade, u kojem se ne ostavlja ni promil verovatnosti da su fotografije - autentične.

Ekipa Espresa se uputila na adresu u Zemunu preko koje je navodno hrvatski potredsenik Vlade rezervisao apartman i tamo se bahanalisao do zore sa kraljicama noći.

1 / 3 Foto: Stefan Kojić

Kako Espreso saznaje vlasnik apartmana je automehaničar koji ima u svom vlasništvu i auto-servis tik do zgrade, ali za medije nije bio dostupan.

Baš na adresi Dragan Rakića 20 gde se nalazi auto-servis je apartmana "Central Business Apartments Jacuzzi" i prijavljen.

Auto servis u Zemunu
Auto servis u Zemunu foto: Stefan Kojić

Na internet stranici Booking.com se može videti da je veličina apartmana 30 metara kvadratnih, uređen je moderno i romantično, u zemljanim tonovima, a ima terasu, veliki bračni krevet dug dva metra te jacuzzi za potpuno opuštanje bez izlaska iz sobe i deljenja s ostalima. Ima i sve standardne dodatke poput fena za kosu, telefona, grejanja, klime, televizije, aparata za kafu, ali i poseban ulaz u zgradu. Ono što je u romantičnim trenucima bitno, ima i zvučnu izolaciju.

U suterenu zgrade gde se nalazi ovaj apartman komšije ni ne znaju da u tu postoje apartmani.

Druge komšije su bile raspoloženije za razgovor, pa su kratko prokomentarisale:

- Znamo da je dole apartman i da je vlasnik automehaničar, ali pravo da Vam kažem ne zanima nas ko tu dolazi i šta radi - rekla je kratko stanarka.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Sam Tolušić se nije obratio javnosti ovom povodom, ali je zato sigurnosno-obaveštajna agencija (SOA), prema pisanju Nacionala, objavila da je ustanovila je da su sporne fotografije - montirane. Navode da se radi o "vrlo kvalitetnoj i sofisticiranoj" montaži, ali ipak montaži.

Posebno su zanimljivi argumenti SOA-e za tvrdnju da se radi o montaži.

Da se radi o montaži, tvrdi Nacional, otkriveno je pomoću detalja. Na primer, upoređen je izgled Tolušićeve šake. Muškarac koji bi trebao biti Tolušić na ruci nosi sat za koji ministar poljoprivrede tvrdi da ga nema. Nadalje, agenti su uočili da osoba na slici ima zaobljene cipele, dok Tolušić uvek nosi špicaste.

Da ponovimo - SOA je zaključila da se radi o montaži jer ministar Tolušić tvrdi da nema sat kakav se vidi na fotografijama i jer osoba na slici ima zaobljene cipele, a ministar Tolušić uvek nosi špicaste cipele. Pola argumenata za tvrdnju o montaži se, dakle, bazira na tvrdnjama iste osobe koju su navodno hteli kompromitovati, a drugi deo na praćenju cipela kakve ta ista osoba inače nosi. Blago rečeno, ne radi se o neoborivim dokazima da se radi o fotomontaži.

BONUS VIDEO:

(J. Čabović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.