POSTAVLJENE I ANTITERORISTIČKE BARIJERE! 100.000 turista u BG-u za doček, na ulicama STOTINE POLICAJACA
Ilustracija, Foto: Beta

svi su u pripravnosti

POSTAVLJENE I ANTITERORISTIČKE BARIJERE! 100.000 turista u BG-u za doček, na ulicama STOTINE POLICAJACA

Svi smeštajni kapaciteti u hotelima i hostelima u gradu su popunjeni, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Objavljeno:

Svi smeštajni kapaciteti u hotelima i hostelima u gradu su popunjeni, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naglašava da je Beograd bezbedan grad i da je to jedan od razloga zašto je u srpsku prestonicu za praznike pristigao veliki broj stranih gostiju. Dogovor Grada i MUP-a, kako kaže, je da na ulicama bude više stotina policajaca - Žandarmerija, Policijska brigada, Saobraćajna policija, a biće postavljene i "antiterorističke zapreke" u svim ulicama koje vode prema bini ispred Skupštine Srbije. "Imaćemo spoljni i unutrašnji prsten i svi koji uđu u njega biće kontrolisani. U prostor gde su bine zabranjeno je unošenje alkohola, pirotehnike, oružja", rekao je Vesić za TV Pink.

foto: Beta/Miloš Miškov

Dodaje da je bezbednost na prvom mestu i podseća da će Beograđani i njihovi gosti u Novu godinu ući sa Sašom Kovačevićem, Bajagom, Harisom Džinovićem, Dejanom Petrovićem.

Zamenik gradonačelnika pojašnjava da Beograd ima zvanično 35.000 kreveta u hotelima i hostelima, ali i da ima duplo više neregistrovanih smeštaja, te da se u prestonici očekuje oko 100.000 turista sa strane. Najviše je gostiju iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke. Prošlogodišnja zarada tokom praznika bila je između 28 i 30 miliona evra, podseća Vesić i očcekuje da će ove godine zarada biti veća jer je povećan broj turista.

"Ove godine imamo porast broja turista u odnosu na prošlu godinu za 12 odsto, broja noćenja za 14 odsto, deviznog priliva za 13 odsto. Već u oktobru smo imali ukupan broj svih turista iz 2017. godine. Očekujemo veću zaradu ove godine od turizma", naglasio je on. Za 2019. godinu najavljuje realizaciju brojnih započetih projekata i da će biti "radno i udarnički". Biće obnovljena Ulica kneza Miloša, Savska, krenuće tramvaji preko mosta na Adi, biće povezano Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, urađene četiri podzemne zagaraže, rekontstruisana Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordza Vašingtona. "Beograd zaslužuje da bude uređen grad", zaključio je Vesić. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da goste i Beograđane očekuje bogat program za doček Nove godine. Beograd nije samo mesto jeftinog provoda, 40 odsto posetilaca Beograda obiđe i naše muzeje, ima puno kulturnih sadržaja za one koji dolaze", istakao je Radojičić u Jutarnjem programu RTS. Prema njegovim rečima, goste privlači srpsko gostoprimstvo. "Izdvojiću Ulicu otvorenog srca, to ne treba propustiti u Beogradu, ta tradicija traje vec 50 godina", naveo je gradonačelnik. Stanovnike Beograda, kao i goste, koji su se odlučili za gradsku žurku, ispred Narodne skupštine čekaće najpre Saša Kovačević, koji će pevati između 21 i 22 uveče, zatim Bajaga i instruktori, a u Novu godinu uvešće ih Haris Džinović. Nakon Džinovićevog nastupa sviraće Dejan Petrović Big bend.

BONUS VIDEO: Espreso.co.rs je za vas snimio novogodišnju pesmu (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.