BUGARI PALI NA LESTVICI!  Beograd pred doček put STRANIH TURISTA, a najviše ih dolazi iz OVE ZEMLJE!
Ilustracija, Foto: Jelena Vučetić

opa!

BUGARI PALI NA LESTVICI! Beograd pred doček put STRANIH TURISTA, a najviše ih dolazi iz OVE ZEMLJE!

Smeštajni kapaciteti u Beogradu su već popunjeni, a od stranih turista u srpsku prestonicu najviše dolaze Turci, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović

Objavljeno:

“Nisu najbrojniji turisti iz Bugarske, to je samo nešto što je preraslo u štos”, kazao je on za agenciju Beta.

Po njegovim rečima, poslednji podaci pokazuju da su Kinezi na drugom mestu po broju dolazaka u Beograd, kao i po broju noćenja, a slede turisti iz Grčke, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

“Podatak da su Kinezi drugi je veoma zanimljiv i nov, s obzirom na to da su turisti iz Kine u 2017. bili jedva medju prvih 10, a sada su skoro na vrhu”, ocenio je Popović.

On je dodao da je i broj Amerikanaca koji dolaze u Beograd ove godine povećan za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Po njegovim rečima, od januara do novembra 2018. zabeležen je rast broja dolazaka stranih turista za 13 odsto, a broj noćenja povećan je za 15 odsto.

“I prethodna 2017. je bila rekordna, ali smo u 2018. već u oktobru prestigli te rezultate. Beograd u većem broju sada posećuju i turisti iz Nemačke, Izraela i Rusije”, kazao je Popović.

BONUS VIDEO: SPEKTAKULARNA REGIONALNA ŽURKA ADRIJA MEDIJE Aleksandar Rodić: Ovo je moj poklon vama! Svaka vam čast, ponosan sam na sve vas! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.