BEOGRAD JE U ČETVRTOM STEPENU PRIPRAVNOSTI: Zbog snega je na nogama skoro 250 ljudi!
Ilustracija, Foto: Suzana Trajković

goran vesić o situaciji u bg-u

BEOGRAD JE U ČETVRTOM STEPENU PRIPRAVNOSTI: Zbog snega je na nogama skoro 250 ljudi!

On je istakao da je na Pupinovom mostu noćas izmerena temperatura od minus 14 stepeni

Objavljeno:

Ulice prvog prioriteta su čiste, i još od petka u 19 sati nalazimo se u četvrtom stepenu pripravnosti, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To znači da na ulicama imamo 103 kamiona i 224 ljudi. Podsetiću da ulice prvog prioriteta u Beogradu čine 1800 kilometara, da se njima kreću vozila javnog gradskog prevoza i dok je padao sneg, ekipe su stalno morale da se vraćaju i iznova čiste te trase", kazao je Vesić.

"Danas ćemo ući u ulice drugog i trećeg prioriteta, može se dogoditi da u manjim ulicama naiđemo na nepropisno parkirana vozila i zato apelujem na sugrađane da uklone vozila kako bismo mogli da očistimo te ulice", kazao je Vesić. On je istakao da je na Pupinovom mostu noćas izmerena temperatura od minus 14 stepeni, a da je u bazi JKP „Beograd put” ispod mosta Gazela izmereno minus 10 stepeni. "Zato smo noćas preventivno bacali kalcijum-hlorid, smešu koja se baca kada je temperatura ispod minus pet kako bismo sprečili stvaranje leda. Kako se danas očekuje izvesno otopljenje, može doći do stvaranja ledenica na zgradama, pa zato apelujem na stanare da ih uklone ili pozovu kompaniju koja održava zgradu, „Javno stambeno” ili neko drugo da to urade umesto njih", kazao je Vesić.

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma o 2018. i aktuelnim političkim temama

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.