BEOGRAD ĆE BITI POTPUNO ZAVEJAN: Za vikend će u prestonici napadati VIŠE OD 30 CM SNEGA!
Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo, Foto: Filip Plavčić

Beograd je spreman

BEOGRAD ĆE BITI POTPUNO ZAVEJAN: Za vikend će u prestonici napadati VIŠE OD 30 CM SNEGA!

Komunalne službe spremne i koordinisane

Objavljeno:

Beograđane tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega, obelodanjeno je na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana u Skupštini grada, a kojom je predsedavao gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić. Tom prilikom se razgovaralo o spremnosti i merama koje će se preduzeti povodom snežnih padavina.

Radojičić je rekao da su ulice tretirane i pre padavina, kao i da su ekipe raspoređene po terenu.

- Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo. Od danas više od 1.600 radnika i 300 vozila će na beogradskim ulicama u sve tri smene voditi računa da Beograd funkcioniše najbolje moguće – rekao je gradonačelnik.

Tokom sednice saradnici su ga obavestili da su komunalne službe spremne i koordinisane, s obzirom na to da se tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega.

Gradonačelnik je istakao da će rasporediti svoje saradnike po svim važnim punktovima, da će se ujutru redovno proveravati stanje na ključnim lokacijama i da u svakom trenutku moramo biti sigurni da sistem funkcioniše.

Beograd jeste spreman, ali moramo biti realni. S obzirom na količinu padavina problemi se mogu očekivati posebno u saobraćaju koji će biti otežan jer će sneg padati i u špicu. Zbog toga apelujem na građane da budu strpljivi, a na vozače da prednost u kretanju daju vozilima komunalnih službi, kako bi sve aktivnosti na vreme bile urađene – kaže Radojičić.

Sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovali su predstavnici gradskih preduzeća i sekretarijata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.