JOVANOVIĆ: Gradska vlast je odgovorna za urušavanje javnog prevoza u prestonici!
Jovanović je rekao da su primedbe građana potpuno opravdane, Foto: Zorana Jevtić

izričit

JOVANOVIĆ: Gradska vlast je odgovorna za urušavanje javnog prevoza u prestonici!

Jovanović je dodao da je posebno bizarno da u poslednjih pet godina grad Beograd nije kupio ni sto klasičnih autobusa

Objavljeno:

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović ocenio je danas da su potpuno opravdane primedbe građana na kašnjenje i izostanak polazaka vozila gradskog prevoza i optužio aktuelnu vlast za kompletno urušavanje javnog saobraćaja u prestonici.

- Sramno je da je naprednjačka vlast smanjila vozačima plate za trećinu, što je uz mobing, produžetak radnog vremena i primoravanje da rade u poluispravnim vozilima, dovelo do njihovog masovnog odlaska iz zemlje. To je glavni razlog zašto gradjani čekaju predugo na prevoz - naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

U pisanoj izjavi, Jovanović je dodao da je posebno bizarno da u poslednjih pet godina grad Beograd nije kupio ni sto klasičnih autobusa, koji čine kičmu javnog prevoza, a planiraju da kupe elektro autobuse koje niko u Evropi nije u značajnoj meri uveo i koji su skuplji čak četiri puta od običnih.

- U tom istom periodu, subvencije privatnim prevoznicima su povećane sa šest na 15 milijardi dinara po godini u odnosu na 2014, dok su subvencije GSP-u uvećane za samo dve milijarde. Rezultat je kolaps GSP-a i smanjivanje obima javnog prevoza za po 5 odsto godišnje. U Beogradu je trenutno manje vozila i manje polazaka javnog prevoza nego 2014. godine - dodao je on.

On je dodao da je naprednjačka vlast nesposobna da upravlja Beogradom i da je u interesu gradjana da se što pre sklone.

Bonus video:

Izjava predsednika Opštine Bujanovac, Šeip Kamberi

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.