Prokop kao svemirski brod: Maznuli sliku od Kineza i predstavili je kao da je Beograd?!

Copy-paste

Prokop kao svemirski brod: Maznuli sliku od Kineza i predstavili je kao da je Beograd?!

Svečano otvorena železnička stanica "Prokop" u budućnosti bi trebalo da izgleda kao "spejs šatl", ali slika projekta, koji je pre izvesnog vremena objavljen u Politici, teška je podvala
Objavljeno: 18:08h

Železnička stanica Beograd Centar u "Prokopu" buduća je glavna putnička stanica čvora na desnoj obali Save. U arhitektonskom smislu prostor se uklapa u strukturu grada Beograda kao veliko saobraćajno čvorište, a u njemu će se, jednom kad budu završeni, integrisati železnica, metro i putevi koji opslužuju objekte u kompleksu i okruženju. Hoćete na Prokop? Kaljuga, 149 stepenika, nigde parkinga i puta! Daj bože da ne slomite nešto! (FOTO) Nakon završetka prve faze izgradnje ove železničke stanice, nemamo još pravi uvid u to kako će finalni objekat izgledati, ali se zato, kao podesećanje, na Tviteru pojavila fotografija iz Politike na kojoj se vidi da je isplanirani objekat identičan onome koji se nalazi u Hong Kongu! Da li su nadležni "prekopirali" fotografiju i predstavili je kao svoj projekat?!

Na sreću, nisu. Ali su zato novinari lista "Politika" u tekstu iz 2012. godine ovu fotografiju predstavili kao izgled budućeg železničkog čvora u centru Beograda. Vučić otvorio Prokop, SNS botovi se drali: Aco Srbine! (FOTO) Da podsetimo, gradnja beogradskog "Skadra na Bojani" počela je davne 1977. godine, a na kraju 2018. godine napokon će da dobije izgled kakav zaslužuje. Opet nas vuku za nos: Vučić najavljuje otvaranje Prokopa posle 42 godine i LAŽE! (FOTO) (VIDEO) Kakav je to izgled i šta možemo da očekujemo, prepuštamo faktoru iznenađenja. A možda će da izgleda i kao ova zgrada u Hong Kongu?

Danas buduća glavna železnička stanica izgleda ovako:

(Marija R. Ilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.