ZA 5 MINUTA, 3.000 OSOBA NA SAT: Beograd konačno dobija GONDOLU!
Beograd konačno dobija GONDOLU, Foto: Pixabay.com

USKORO!

ZA 5 MINUTA, 3.000 OSOBA NA SAT: Beograd konačno dobija GONDOLU!

Postupak javne nabavke za izgradnju beogradske gondole "Kalemegdan - Ušće" traje do 30.novembra

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je sve zaintresovane firme da učestvuju na tenderu, saopšteno je iz gradske uprave.

Procenjena vrednost investicije je oko 1,8 milijardi dinara, bez PDV-a. Za realizaciju projekta, Grad Beograd će izdvojiti 600 miliona dinara, a ostatak Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, na čijem sajtu je i objavljen tender. Prema Radojičićevim rečima, beogradska žičara spojiće Kalemegdansku tvrđavu i Ušće, biće duga jedan kilometar, a putnici će se prevoziti u 25 kabina. "Nadamo se dobrim ponudama i potpisanom ugovoru sa izvođačem radova do kraja godine. Očekujemo da sa radovima krenemo početkom građevinske sezone 2019. godine. Ako vremenski uslovi budu povoljni, realno je da beogradska gondola bude gotova do kraja naredne godine", izjavio je Radojičić.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će se na tender prijaviti veliki broj ponuđača, navodeći da je konkurencija poželjna. Ocenio je da će gondola pozitivno uticati na razvoj prestonice, od turzima do saobraćaja. Tender je objavljen na portalu javnih nabavki, kao i na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako se navodi u pozivu za podnošenje ponuda u otvorenom postupku javne nabavke „Izgradnja gondole u Beogradu - kabinska žičara, Ušće-Kalemegdan”, izbor najpovoljnije ponude biće izvršen primenom kriterijuma „najniža ponuđena cena”. Ugovor će biti dodeljen ponuđaču koji ponudi najnižu ukupnu cenu bez PDV-a, pod uslovom da je ponuda prihvatljiva po Zakonu o javnim nabavkama i konkursne dokumentacije za predmetnu javnu nabavku. Gondola će prevoziti 3.000 osoba na sat, u oba smera, a vreme putovanja sa jedne strane reke na drugu iznosiće oko pet minuta. Prema stručnoj proceni, uloženi novac u izgradnju gondola vratiće se za oko šest godina.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.