ČIK USUDITE SE DA PEČETE PAPRIKU NA TERASI: Ako komšija prijavi, stiže NOVČANA KAZNA I NIJE MALA!
Foto: Profimedia

POSTOJI I CAKA!

ČIK USUDITE SE DA PEČETE PAPRIKU NA TERASI: Ako komšija prijavi, stiže NOVČANA KAZNA I NIJE MALA!

Komunalna policija je najviše prijava primala na Čukarici, Novom Beogradu, Zemunu, Rakovici, Paliluli ali i u najužem centru Beograda

Objavljeno:

Građani Beograda počeli su da spremaju zimnicu, ali većina njih ne zna za rigorozne kazne kojima ih mogu kazniti zbog toga. Tako ko se odluči da peče papriku na terasi ili neadekvatnim javnim površinama rizikuje da bude kažnjen sa 5.000 dinara.

Prema važećim propisima, zabranjeno je pečenje paprika na javnim površinama i drugim površinama izloženim opasnosti od požara.

Takođe, mnogi ljudi ne vole ni dim u svojoj okolini pa se često žale komunalnoj policiji na komšije koje peku u zgradi ili kući u komšiluku.

Komunalna policija je najviše prijava primala na Čukarici, Novom Beogradu, Zemunu, Rakovici, Paliluli ali i u najužem centru Beograda.

Ipak, kazne je moguće izbeći ako izaberete neku lokaciju gde postoji poseban prostor za roštiljanje, kao što je Ada Ciganlija. Međutim i tu treba biti oprezan jer ako palite vatru u blizini šume, možete biti kažnjeni sa 10.000 do 50.000 dinara.

Inače, svage godine vatrogasnim službama bude prijavljeno nekoliko požara i to upravo zbog pečenja paprike.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.