NEKO ĆE OVDE GLAVU DA SLOMI! Građani SURFUJU NA SUVOM usred Kneza zbog popucalih ploča koje su rekonstruisane pre dva meseca! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

bruka

NEKO ĆE OVDE GLAVU DA SLOMI! Građani SURFUJU NA SUVOM usred Kneza zbog popucalih ploča koje su rekonstruisane pre dva meseca! (FOTO)

Na ovoj lokaciji ekipa Espresa zatekla je pravi haos

Objavljeno:
Jelena Čabović

Ni dva meseca nisu prošla otkako su radnici dotrajale ploče u Knez Mihailovoj ulici zamenili novim, a one su ponovo ispale iz ležišta.

Preko njih svakodnevno prelazi na hiljade ljudi, koji u šoku i besni gledaju da samo ne polome glavu.

Oštećene ploče u Knez Mihalovoj
Oštećene ploče u Knez Mihalovoj foto: Filip Plavčić

Situacija na najprometnijem šetalištu u Beogradu je katastrofalna.

Prolaznici se sapliću o štećene ploče u Knez Mihalovoj
Prolaznici se sapliću o štećene ploče u Knez Mihalovoj foto: Filip Plavčić

Podignute kocke na potezu oko Palate Albanija, na samom ulazu u glavnu pešačku zonu, zadaju muke prolaznicima i šalju ružnu sliku u svet, s obzirom na to da na ovom mestu svakog dana zastaju turisti ne bi li razmislili na koju stranu da krenu.

Dok smo obilazili ove nemile radove, jedan čovek umalo je pao baš na tim kockama. Počeo je gotovo da "surfuje" na suvom, ne bi li održao ravnotežu da ne završi na betonu.

foto: Filip Plavčić

- Ovde prolazim svakodnevno, ali pazim uvek. Navikla sam jer već mesecima ovo ovako stoji podignuto. Koliko puta vidim da mladi gledaju u svoje telefone i sapliću se ovde. Juče je jedna devojka pala ovde, nije gledala kuda ide. Valjda je mislila po navici da je sve ravno. I sad , krivo mije što mi moramo od naših plata i penzija da plaćamo ove popravke po ko zna koji put - priča prolaznica.

Radnici su možda uradili onako kako im je rečeno, ali da je neko loše isplanirao, e to je očito:

Kamion prolazi na nedozvoljnom mestu
Kamion prolazi na nedozvoljnom mestu foto: Espreso.co.rs

- Ovde držim lokal već 25 godina. Pogledajte, molim vas, na šta ovo liči. Pa, oni su popločali ovo dobro, ali ovaj prelaz ovde, ovo udubljenje, to nisu poravnali i sada tu izlaze neke podzemne vode. Ovde se stalno stvara bara kad pada kiša. Ljudi se sapliću. Kamionima ovde prolaze i još više oštećuju ploče. Nema rešenja dokle god ne stave neku ogradu i fizički spreče bahate ljude da se ovde parkiraju. Ovuda prolaze sa kamionima pod teretom, nemaju obzira, ne smeju to da rade - jada se gospodin.

foto: Filip Plavčić

Podsetimo, u martu ove godine nadležni su najavili da će u rekordnom roku delati po raspisanoj javnoj nabavci za popravku granitnih i betonskih ploča, kao i da će najkraćem mogućom roku biće stečeni uslovi kojima će izvođač radova biti uveden u posao. Posao je urađeno, ali veoma loše.

I šta sad? Da čekamo da se ortopedija na Kliničkom napuni?

BONUS VIDEO:

Espreso intervju Joška Broz


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.