BEOGRAD MOŽDA NIJE JEDAN OD NAJLEPŠIH EVROPSKIH GRADOVA, ALI JE JEDAN OD NAJUPEČATLJIVIJIH: Ovako veliki svetski medij piše o Beogradu!
Foto: Dragan Kadić, Fonet, Dragana Udovičić

NIJE DA NE PRIJA

BEOGRAD MOŽDA NIJE JEDAN OD NAJLEPŠIH EVROPSKIH GRADOVA, ALI JE JEDAN OD NAJUPEČATLJIVIJIH: Ovako veliki svetski medij piše o Beogradu!

Beograd poseduje dragulje arhitekture

Objavljeno:

"Sa svojom bogatom istorijskom arhitekturom, predivnim pejzažima i kulturom bez prevelike gužve, ovo su najšarmantniji gradovi za beg u kasno leto i ranu jesen " reči su kojim u The Guardianu započinje priča o 10 najboljih alternativnih gradova, među kojima se našao i Beograd.

A evo šta su napisali o Beogradu:

- Nedavni izveštaj Post Ofisa o evropskim gradovima pokazuje da je Beograd najbolja ponuda za "gradski odmor" - za dva noćenja za dvoje potrebno je svega 20.000 dinara (uključujući smeštaj, hranu, razgledanje i obilazak grada, ali bez leta) - što je čak 12 odsto jeftinije u odnosu na Krakov. Beograd, možda nije najlepši evropski grad ali je upečatljiv najpre prema tome što se uzdiže iznad dve reke Savu i Dunav, kao i po draguljima arhitekture koje poseduje, ali i po spomenicima i najboljim noćnim provodom - piše Guardian.

U nastavku teksta navodi se kako je nakon 15 godina ponovo otvoren Narodni Muzej: "u njemu se krije veliko bogatstvo Srpske istorije, od Paleolita pa sve do 20-tog veka, i besplatan je nedeljom (zatvoren ponedeljkom). Muzej savremene umetnosti, otvoren krajem prošle godine, nakon cele jedne decenije, besplatan je sredom (zatvoren utorkom)."

Unutrašnjost Narodnog muzeja
Unutrašnjost Narodnog muzeja foto: Beta/Milan Obradović

- Kada je sunčano, meštani Beograda odlaze na Adu Ciganliju, Beogradsko "more". Ovo šumovito poluostrvu na južnoj obali Save ima nekoliko peščanih plaža i nudi aktivnosti poput pešačenja i kajakaštva. Vredno je i preći sa druge strane reke, posetiti Zemun, koji je do 1984. godine on je bio zaseban grad, pa se prošetati njegovim vijugavim ulicama. A za večeru, super-kuhar Lorenco Kakalamba poslužuje sporo i pažljivo na uglju pečenu jagnjetinu, dok Ambar poslužuje moderne Balkanske plate. Držite se Cetinjske 15, tu su oko napuštene pivare grupisani barovi i klubovi - napisali su Guardianu.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlija foto: Fonet

Kao mesto za noćenje preporučuju hotel iz lanca francuskih hotela Mama Shelter, koji na samom vrhu zgrade, odnosno na krovu poseduje bar i restoran, a otvoren je od marta meseca.

A za dolazak do Beograda preporučuju kompaniju Wizz Air, čiji avioni lete iz Lutona za Beograd, a povrana karta košta oko 6.700 dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/The Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.