Vozač je izbacio INVALIDA IZ AUTOBUSA, a sada se oglasio i GSP: Ovo mu nije PRVI PREKRŠAJ!
Foto: Petar Lazović

IZVINJENJE

Vozač je izbacio INVALIDA IZ AUTOBUSA, a sada se oglasio i GSP: Ovo mu nije PRVI PREKRŠAJ!

Zaposleni na liniji 95 je prošle nedelje, uz salvu uvreda i psovki, sprečio lice u invalidskim kolicima da uđe u autobus

Objavljeno: 10:41h

U ime GSP “Beograd” i u svoje lično ime duboko se izvinjavam sugrađankama zbog sramnog postupka našeg vozača, izjavila je za „Blic“ Slavica Stevanović, PR najvećeg gradskog prevoznika.

Zaposleni na liniji 95 je prošle nedelje, uz salvu uvreda i psovki, sprečio lice u invalidskim kolicima da uđe u autobus. Beograđanka Anđela Stevanović potražila je tom prilikom pomoć oko spuštanja rampe za invalidska kolica u kojima je bila druga devojka, ali vozač nije želeo da im pomogne. Kada su same uspele da uđu u vozilo, on im je prišao i naredio da ga napuste.

Preplašene devojke pokušale su bahatom vozaču da objasne da imaju pravo da budu tu, ali posle upućenih oštrih pretnji, zbog svoje bezbednosti ipak su napustile autobus i slučaj prijavile nadležnim službama GSP-a.

- To što se dogodilo je zaista sramno i nedopustivo. Nemamo reči kojima bismo se dovoljno izvinili našim putnicama. Ne postoji nikakvo opravdanje za ovako nevaspitano, nehumano i krajnje drsko ponašanje - navodi Slavica Stevanović.

na je dodala da je protiv nesavesnog vozača odmah podneta disciplinska prijava, međutim, tom prilikom je utvrđeno da se protiv njega već vodi disciplinski postupak. Nisu hteli da oktriju šta je u pitanju, ali saznajemo da ni ta situacija nije bila nimalo bezazlena.

- Zbog svih procedura i zakona u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da vam kažem koju sankciju će snositi, ali posle svega sigurno neće proći nekažnjeno. U slučajevima težih presputa postoji i mogućnost raskida ugovora, videćemo da li će se to desiti u ovom slučaju – objašnjava Stevanovićeva.

Kako kažu iz najvećeg gradskog prevoznika, oni se istinski trude da ovakvih slučajeva bude što manje, ali zbog velikog broja zaposlenih nisu u prilici da blagovremeno prekontrolisu sve vozače.

- Od ukupno 2.700 vozača koliko ih imamo, svakog dana na ulicama je njih oko 2.000 i nemoguće je nadgledati ih sve. Iako se u većini vozila nalaze kamere, nije moguće ispratiti svaku nepravilnost – poručuju iz GSP-a.

MOBILNI TELEFONI I CIGARE

Podaci GSP “Beograd” govore da je unutrašnja kontrola do prvog maja ove godine proverila 405 vozača od kojih su nepravilnosti uočene samo kod njih 19. Kršenje pravila odnosilo se u najvećem broju slučajeva na korisćenje telefona i cigareta tokom vožnje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.