DO ŽELEZNIČKE STANICE TOPČIDER IZ CENTRA GRADA KLACKALI SMO SE OKRUGLO SAT VREMENA: Do voza samo trojkom, a do trojke - MUKE  (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

ko to tamo peva

DO ŽELEZNIČKE STANICE TOPČIDER IZ CENTRA GRADA KLACKALI SMO SE OKRUGLO SAT VREMENA: Do voza samo trojkom, a do trojke - MUKE (FOTO)

Naravno, lako može da se izbegne klackanje, ako odlučite da je odlazak taksijem bolja opcija. Lakša, ali i skuplja

Objavljeno:
Milica Božinović

Ako rešite da putujute u Crnu Goru vozom, naoružajte se strpljenjem već pri samom polasku na železničku stanicu. Usled izmeštanja Glavne železničke stanice, auto voz Beograd - Bar sad saobraća sa stajališta "Topčider".

Iako je voz brzi, do njega se dolazi prilično sporo. Naime, svi oni koji se prema novom peronskom koloseku za Bar upute javnim gradskim prevozom, imaju samo jednu opciju - tramvajsku liniju broj 3.

Ova linija saobraća od kružnog toka Bogoslovija do Vukovog spomenika Ruzveltovom, prelazi Bulevarom kralja Aleksandra, zatim, Beogradskom do Slavije, Nemanjinom, Savskom, pored Mostarske petlje i Mosta na Adi. Zatim slede Topčider, Košutnjak i, preko Rakovice, poslednja stanica je u Kneževcu.

Tramvaj na liniji broj 3
Tramvaj na liniji broj 3 foto: Filip Plavčić

Primedbe građana na slabu autobusku povezanost ne jenjavaju, te se ekipa Espresa uputila ka Topčideru kako bismo utvrdili koliko je zasta vremena potrebno da se dođe do ove železničke stanice iz centra grada.

Inicijalna ideja bila je kako doći do stanice "Topčider" za pola sata, ali je ista je u startu propala, jer nam je samo do beogradskog sajma, gde smo čekali "trojku", trebalo toliko!

Tačno u 14.15 časova krenuli smo iz Takovske ulice. Autobus na liniji broj 23 smo čekali nekih 15 minuta. Do sajma nam je trebalo još toliko. A onda kroz prolaz da bi došli do "trojke". Prošlo je desetak minuta, a nje ni na vidiku.

Nakon 25 minuta, tramvaj se konačno pojavio. Usledilo je "klackanje" do Topčidera. Trebalo nam je okruglo sat vremena od Takovske do železničke stanice.

Tramvaj na liniji broj 3
Tramvaj na liniji broj 3 foto: Filip Plavčić

Iako nismo nosili kofere, vožnja nam je teško pala. Odmah sam se zapitala - kako li je kad krene čitava porodica, pa prvo kroz jedan autobus s torbama i decom, pa kroz tramvaj... I na sve to pakleno vreme.

Naravno, lako može da se izbegne klackanje, ako odlučite da je odlazak taksijem bolja opcija. Svakako je lakša, ali i skuplja.

Put do brzog voza, koji kreće sa stanice "Topčider", avantura je veliki razmera, a osećaj je sličan onom koji doživljavamo dok gledamo film "Ko to tamo peva", samo nam fali Miško!

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane kolika je njihova plata?


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.